Buna ziua, am o problema cu o poprire si nu mai stiu cum sa procedez, doresc daca se poate o lamurire in acest caz. Incepand cu luna septembrie anul trecut m-i s-a infiintat o poprire pe salariu de 30% pentru un credit neacoperit. Din cate am inteles de la executorul judecatoresc, el a trimis cate o notificare de poprire si la angajator si la banca prin care i-mi este virat salariul. Problema mea este urmatoarea: O data angajatorul retine cei 30% dupa care restul de plata i-mi este virat de card, contul fiindu-mi blocat eu trebuie sa sun la banca pentru deblocarea contului si automat i-mi mai retrag si cei de la banca 30% din restul virat pe card. Mentionez ca eu am si o pensie alimentara de 1/3 din salariu. Banii care ii opresc cei de la banca i-mi sunt pe cont dar nu ii pot scoate pentru ca m-i se cere de la banca o adeverinta prin care sa reiasa cum ca angajatorul opreste suma respectiva si incepand din luna septembrie. Am trimis catre angajator o gramada de adeverinte dar fara rezultat. Singurul raspuns de la angajator este : '' Firma nu face plati ". Am incercat sa duc la banca fluturasele de salariu din care reiese ca incepand cu luna septembrie m-i s-a infiintat poprirea dar dansii sustin ca nu este acceptata ci numai cu adeverinta i-mi pot retrage banii. Sunt disperat, nu mai stiu ce sa fac, a-s dori foarte mult un raspuns daca se poate, ce mai pot face eu in acest caz. Multumesc.
Buna seara, am o problema cu o poprire si nu mai stiu cum sa procedez, doresc daca se poate o lamurire in acest caz. Incepand cu luna septembrie anul trecut m-i s-a infiintat o poprire pe salariu de 30% pentru un credit neacoperit. Din cate am inteles de la executorul judecatoresc, el a trimis cate o notificare de poprire si la angajator si la banca prin care i-mi este virat salariul. Problema mea este urmatoarea: O data angajatorul retine cei 30% dupa care restul de plata i-mi este virat de card, contul fiindu-mi blocat eu trebuie sa sun la banca pentru deblocarea contului si automat i-mi mai retrag si cei de la banca 30% din restul virat pe card. Mentionez ca eu am si o pensie alimentara de 1/3 din salariu. Banii care ii opresc cei de la banca i-mi sunt pe cont dar nu ii pot scoate pentru ca m-i se cere de la banca o adeverinta prin care sa reiasa cum ca angajatorul opreste suma respectiva si incepand din luna septembrie. Am trimis catre angajator o gramada de adeverinte dar fara rezultat. Singurul raspuns de la angajator este : '' Firma nu face plati ". Am incercat sa duc la banca fluturasele de salariu din care reiese ca incepand cu luna septembrie m-i s-a infiintat poprirea dar dansii sustin ca nu este acceptata ci numai cu adeverinta i-mi pot retrage banii. Sunt disperat, nu mai stiu ce sa fac, a-s dori foarte mult un raspuns daca se poate, ce mai pot face eu in acest caz. Multumesc.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare, am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat un copil, recunoscandu-l. Ne-am despartit, iar respectiva m-a dat in judecata pentru incredintare minor si pensie alimentara. Am avut infatisarea, s-a terminat, urmand a astepta acasa pronuntarea instantei. Avand un salariu net de 2.200 lei / luna, pronuntarea mi-a venit 700 lei. Intrebarea mea este cum se calculeaza pensia alimentara, pentru ca din cate m-am mai interesat, se calculeaza un sfert din venitul net realizat de partea parata. Multumesc mult.