Buna ziua,
Am si eu o intrebare, am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat un copil, recunoscandu-l. Ne-am despartit, iar respectiva m-a dat in judecata pentru incredintare minor si pensie alimentara. Am avut infatisarea, s-a terminat, urmand a astepta acasa pronuntarea instantei. Avand un salariu net de 2.200 lei / luna, pronuntarea mi-a venit 700 lei. Intrebarea mea este cum se calculeaza pensia alimentara, pentru ca din cate m-am mai interesat, se calculeaza un sfert din venitul net realizat de partea parata. Multumesc mult.
apelati la ajutorul unui avocat pt a ataca hot.
incercati si alte motive pt care sa cereti sa platiti o pensie mai mica, adica sa nu scrieti doar ca s-a stabilit gresit raportat la salariul brut..
in lege ( codul familiei ) nu e stipulat daca se plateste pensie calculat la salariul net sau brut si practica instantelor nu e unitara.
apoi, pensia (scrie in acelasi cod) ca se stabileste functie de posibilitatile celui ce plateste si nevoile celui ce primeste ( fara a depasi pt un copil 25 % din venitul din munca cu caracter de continuitate).
in codul muncii scrie ca intai se plateste pensia si apoi se vireaza impozit si contributii catre stat.
art.169
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
a) obligaţiile de întreţinere, conform Codului familiei;
b) contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
c) daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.