avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate butacucristi

Activitate butacucristi

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Buna ziua,
In primul rand as vrea sa salut initiativa deschiderii acestui forum pentru discutii(ma bucur sa vad ca lumea nu se da batuta si ambitia depaseste orice impedimente).Si eu ma numar printre cei care au dat in 2011 :"> si evident nu am luat...dar cum incercarea moarte nu are, mergem mai departe.
In al doilea rand am o intrebare.Sunt foarte multe pareri referitoare la bibliografia pentru examen, iar acum prin prisma intrarii in vigoare a NCC-ului, binecunoscutii "titani" ai civilului nu cred ca mai sunt de actualitate. Nu o zic cu rautate sa nu ma intelegeti gresit. Cred ca va mai dura un pic pana se vor iesi pe piata tratate de drept civil in adevaratul sens al cuvantului, motiv pentru care sunt de parere ca trebuie sa urmarim aparitia lor, dar pana atunci sa invatam din NCC-urile comentate si adnotate. De aici si dilema mea...care sunt cele mai indicate ?
Si nu in ultimul rand, spor la invatat si nu va dati batuti..nu e draq atat de negru pe cat vrea sa para :tooth:
Asa ma gandeam si eu. Acum termenul de prescriptie de 3 ani se aplica sau este instituit un alt termen ?
Multumesc mult
Buna ziua, am si eu o intrebare. In cadrul transferului in interes de servici, Legea nr. 188/1999 prevede obligativitatea institutiei la care se face transferul de a plati functionarului public "o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei în care se transfera, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport si la un concediu platit de 5 zile", în termen de cel mult 15 zile de la data aprobarii transferului. Intrebarea mea este ce se intampla daca trec aceste 15 zile iar institutia nu a achitat indemnizatia. Poate fi trasa instituia la rapundere( pentru ca legea nu prevede nici o sanctiuni) iar daca da pe ce temei legal??? Se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani| ... #-o #-o #-o
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca si pe mine cine in legatura cu urmatoarele chestiuni:

1.Etapa din 07 octombrie - este eliminatorie, in ce consta, la ce materie sa da?nu am gasit nicaieri iar info din hotarare, situl barourilor incomplete si ambigue.

2.Exista pe piata modele de grile pentru examen si care sunt aceastea?

3.Bibliografia recomandata sau cei mai buni autori dupa care se invata.

Va multumesc anticipat, spor la invatat si bafta maxima la examen.