avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters21716

Activitate ContSters21716

Asociatia de proprietari din care fac parte s-a judecat cu rau-platnicii. Acestia au pierdut procesul si au fost obligati la plata restantelor si a cheltuielilor ocazionate de judecata. Pentru punerea in executare a sentintei sunt necesari alti bani, pe care tot proprietarii buni-platnici vor trebui sa-i dea. Rau-platnicii nu dispun de fondurile necesare nici pentru plata utilitatilor, cu atat mai putin pentru plata unor cheltuieli suplimentare. Datoriile Asociatiei la apa sunt sub 1500 de lei. Deja, tot ce s-a cheltuit cu judecata depaseste 2500 lei. Nimeni nu mai vrea sa demaram procedura de executare. Nici nu stiu ce sanse am avea sa recuperam banii de la pensionari si someri. Ce sa le execute silit? Mobila? Ca apartamentele nu pot fi puse in vanzare ca sa recuperam de exemplu, de la un rau-platnic, 568 de lei. E o situatie foarte incalcita. Trebuie sa respectam dreptul omului la propria intimitate, dar sa ii asiguram noi, cei buni-platnici, confortul. Parerea mea este ca trebuie sa puneti in balanta daca platiti pentru ei, in continuare, sau va judecati. Noi am ales sa platim in continuare, ca am cheltuit destul prin judecata si nu am rezolvat nimic.
Multumesc si eu pentru raspuns. E un refresh binevenit! O seara buna!
Suma maxima pe plafonul de casa pentru ziua respectiva, daca aceasta creditare se face prin 5311. Probabil ca stiti care e plafonul maxim de casa zilnic. Daca nu, va poate ajuta un coleg economist, ca eu nu mai stiu daca s-a modificat de cand era 5.000 lei. O seara buna!
Răspuns la discuția ma mut la mama, am 17 ani
Multumesc pentru raspunsuri. Importanta este fericirea ei, in definitiv. Asa cum spuneti, poate puiul vrea sa zboare deja. Nu cred ca o mama si-ar folosi copilul, indiferent cat de ingrata ar fi. Pana la urma e mama ei, iar sangele apa nu se face. Un sfarsit de saptamana minunat, tuturor!
Răspuns la discuția ma mut la mama, am 17 ani
Se pare ca gandurile au fost telepatice! In aceasta seara s-au intalnit in trei sa isi limpezeasca gandurile: tatal, fiica si mama. Eu inca nu am aflat deznodamantul si sper din tot sufletul sa fie cel mai bun pentru fata, ca adultii deja stiu cum este sa treci prin dezamagiri. Daca puiul vrea sa zboare, trebuie sa-l lasam, ok. Dar daca fluturele vrea sa zboare direct in flacara lumanarii? E drept sa nu facem nimic? Imi cer scuze ca pun in continuare intrebari, dar raspunsurile doar cei in speta le pot avea. O seara buna tuturor!
Vreau sa va relatez un caz proaspat intalnit:
in urma divortului, tatal a primit spre crestere si educare cei doi copii minori, fata de 11 ani si baiatul de 14 ani. Au trecut 6 ani de atunci. Baiatul are 20 de ani, iar fata 17 ani si jumatate. Zilele acestea, in urma unor repetate intalniri cu mama, fata a decis sa se mute la mama. Tatal este descumpanit si nu stie cum sa reactioneze. Fata si-a inceput viata sexuala si acest lucru a generat un conflict cu tatal, care si-ar fi dorit ca fata sa isi termine macar liceul si apoi sa aiba preocupari de femeie. [editat] Noaptea trecuta fata a cerut voie sa doarma la mama si a primit acordul tatalui. Azi a anuntat ca se muta definitiv cu mama si ca vor intenta proces de reincredintare minor, astfel incat sa ramana cu mama ei. Tatal se teme pentru viitorul fetei si momentan nu intrevede nicio modalitate de a o readuce acasa. Forta nici nu se pune in discutie! Fata e incapatanata si noi l-am sfatuit pe tata sa o lase cateva zile sa stea cu mama ei. Oare l-am sfatuit bine?!
Răspuns la discuția intretinere student
Partajul cu fosta mea sotie inca nu s-a terminat, de 5 ani, de cand a inceput. Ea va trebui sa primeasca o sulta, deoarece locuinta mi-a fost atribuita mie, avand copiii in intretinere. Credeti ca este posibil ca fiul meu sa ceara executarea in momentul in care eu incep sa-i platesc sulta? Eu as prefera sa dau banii copilului, decat mamei care l-a parasit, pentru ca ea oricum nu-i va plati nimic, niciodata.
stimata doamna gi_jane2,
va multumesc pentru sfat. La Hotararea de divort m-am gandit si eu, sa o duc drept proba, alaturi de adeverinta de venituri, dar nu si la certificatul de nastere al fetei. Mama nu plateste nicio pensie de intretinere, pentru ca motiveaza ca nu are venituri. Fiul meu a facut si plangere penala impotriva ei si nu a obtinut nimic. Este corect sa se indrepte impotriva mea, care am avut grija de el, daca pe mama care l-a parasit nu o poate obliga nimeni, la nimic? Repet: eu ii platesc lunar o suma de bani. Daca lui nu ii ajung acesti bani, pe mine ma poate obliga instanta la mai mult?

Da, chiar asta faceam acum, copii dupa chitante si ordinele de plata! Va multumesc mult pentru sfatul util!
stimate domn r.gabi, eu nu am scris nicaieri ca fiul meu locuieste la bunica. El este student intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, nici a noastra, nici a bunicii. Nu sunt interesat cum ati dedus ca sta cu bunica, dar nu stiu de unde ati inteles ca ar fi vorba de trei copii. Nu, sunt numai doi, ambii incredintati de Curtea de Apel mie, cu obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.
Amandoi copiii sunt la mine. Mama este cea care trebuia sa plateasca pensie de intretinere pentru amandoi copiii. Eu mai am de ocrotit fata, care e inca minora. Poate instanta sa ma oblige sa platesc o anumita suma pentru fiul meu major, la o facultate cu taxa?