avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate eugen2002

Activitate eugen2002

Răspuns la discuția succesiune
va multumesc mult
Discuție succesiune
Buna seara
Am urmatoarea problema:In anul 2013 mi-a murit sotia,ca bunuri comune avem un apartament,in luna ianuarie anul curent am fost la notar pt succesiune;ca documente am inteles ca trebuie sa depun si o declaratie de la mama ei(tatal este si el decedat),precum si de la cele 3 surori care le are,precum ca nu au pretentii la mostenire.Mentionez ca eu acum sunt recasatorit,iar sotia mea are un copil major din alta casatorie. Eu nu am avut copii cu sotia care a decedat.As dorii sa stiu:
-ce termen de valabilitate are declaratia celor 3 surori si a mamei ei,data in fatza notarului?
-care este procentul de mostenire care imi apartine?
-ce este de facut daca una dintre persoane nu este de acord si se inscrie la masa succesorala?
-actuala sotie se poate inscrie la masa succesorala?
va multumesc!
Răspuns la discuția incheierea casatoriei
va multumesc tuturor pt informatii,foarte utile
Răspuns la discuția incheierea casatoriei
adeverinta medicala se poate obtine de la oricare medic sau trebuie obtinuta strict de la medicul de familie al fiecaruia ?
Buna ziua
Am nevoie de anumite informatii in legatura cu incheierea casatoriei,
eu-vaduv cu domiciliul pe cartea de identitate in petrila jud hunedoara
ea-divortata cu domiciliul in buzau jud buzau
care sunt actele de care avem nevoie si daca se poate incheia casatoria in orasul petrila (unde am eu domiciuliul) si in ce conditii (ma refer daca este nevoie ca viitoarea sotie sa aiba viza de flotant sau nu)
Răspuns la discuția Explicatie chitanta
multumesc,o zi buna
Buna ziua

am cateva nelamuriri in legatura cu emiterea/receptia chitantelor
1 - In cazul vinderii unui autoturism de catre persoana fizica unei persoane juridice care este dovada platii catre persoana fizica (eu nu poate emite chitante,nu?) si ce document se inregistreaza in registrul de casa privind plata,contractul de vanzare-cumparare? trebuie vizat de catre fisc?
2 - Exista la ora actuala un anume plafon in vederea emiterii unei chitante fiscale?

va multumesc
Discuție munca in spania
buna ziua
as avea cateva intrebari legate de munca in spania ca autonom:
- ce taxe trebuiec platite (din zvonuri cam 200 euro pe luna platitibile la trei luni,deci 600 de euro pe trimestru)
- tot la trei luni se plateste imp pe venit care este de cat la suta
- din contributiile care le platesc voi putea beneficia de pensie
- mai sunt si alte taxe ce trebuie sa le platesc

va multumesc anticipat
Discuție marfa expirata
buna ziua
am o intrebare in legatura cu marfa constatata ca a expirat,cum fac descarcarea din gestiune?
pret pe raft 148,80 lei(cu tva si adaos 20%) deci 371 = 100,00
378 = 20,00
4428 = 28,80
si voi face:
371 =378 -20,00
371 =4428 -28,80
4428=4423 28,80
6588=371 100,00
este corect?
va mutumesc
Răspuns la discuția factura proforma
deci sa inteleg urmatoarele:
-eu emit o factura proforma catre un client
-atat eu cat si clientul nu ne inregistram cu ea in contabilitate(fiind document de informare)
-daca clientul plateste o parte din valoarea facturii,eu imediat (ce inseamna? o zi?)ii trimit o factura fiscala de aceeasi valoare cu cea platita
-daca o plateste toata,eu emit factura de valoara intreaga
-eu sunt platitor de TVA si clientul la fel,se trece si valoare TVA-ului in factura proforma?
-ce sa intampla daca dupa un termen de 15 zile din urmatoarea luna clientul nu plateste nimic din valoarea facturii proforme?

va multumesc inca o data si scuzati-mi intrebarile,dar e ceva nou pt mine si......mai am mult de invatat