avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Rikidone79

Activitate Rikidone79

In luna mai m-am reintors din CIC, am depus actele pentru acordarea stimulentului de insertie. In luna august am avut o intrerupere de 10 zile calendaristice intre 2 joburi. Am trimis email la Agentia de plati (inainte de a semna contractul cu noul angajator) si am expus situatia, am intrebat clar daca se sisteaza stimulentul. Mi s-a comunicat (in scris) ca trebuie sa trimit decizia de incetare a activitatii la primul angajator, cerere de suspendare stimulent, cerere de reluare stimulent si noul contract de munca. Am trimis actele, am primit numar de inregistrare si dupa o luna si jumatate am primit raspuns ca s-a suspendat plata stimulentului. Stiu ce scrie in OUG 111/ 2010 ca plata stimulentului se sisteaza daca beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi nici nu se află în concediul pentru creşterea copilului. Am gasit la un moment dat ca internet (si acum nu mai gasesc) ca se accepta si fractiile de luna. Practic eu am avut venituri impozabile in luna august la ambii angajatori. Cand am depus actele pt stimulent la DGASPC, mi s-a spus sa nu am o interrupere mai mare de 14 zile intre 2 joburi. Ma poate ajuta cineva cu informatia cu privire la veniturile impozabile?

Am nevoie de ajutor pentru urmatoarea speta:
- delegatie in strainatate
- deplasare cu avionul
- plecare pe 26.12.2013 la ora 12.35 si intoarcerea pe 31.12.2013 la ora 00.30, adica 4 zile, 11 ore si 55 minute. Este "ilegal" sa rotunjesc calculul diurnei pentru 5 zile?
Stiu ca pentru fracţiunile de timp care nu însumează 24 de ore, diurna se acordă 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depăşeşte 12 ore, dar in acest caz este o diferenta de 5 minute ... Muncitorul spune "haide doamna, pentru 5 minute? Am stat la check-in o juma' de ora si am asteptat bagajele inca o jumatate", colega de la financiar spune " eu trebuie sa decontez cum scrie la lege ... ora decolarii - ora aterizarii". :sorry:


Răspuns la discuția Partaj - credit prima casa
Situatia ideala pentru mine ar fi sa plateasca sulta inainte. Cam greu ....
Răspuns la discuția Partaj - credit prima casa
gerberga a scris:

Nu banca trebuie sa accepte inscrierea unei ipoteci de rang 2, ci oficiul de cadastru trebuie sa opereze aceasta inscriere care este normala si legala pana la achitarea sultei.


Stiu ca nu banca trebuie sa accepte inscrierea unei ipoteci de grad 2, dar cand se face reevaluarea dosarului s-ar putea sa nu accepte sa creditarea.
Răspuns la discuția Partaj - credit prima casa
Si noi ne-am gandit sa schimbam titularul de credit inainte de divort, dar banca nu accepta.
In ceea ce priveste inscrierea sultei in CF, am inteles ca la schimbarea titularului procedura este identica cu cea a obtinerii unui nou credit si daca pe apartament apare o alta ipoteca, banca s-ar putea sa refuze. Nu stiu daca este sigura varianta aceasta.
Răspuns la discuția Partaj - credit prima casa
Am fost la banca si am vorbit cu un consilier de credite si mi-a spus ca pana acum nu au mai avut cazuri de partaj la creditele prima casa. Mi-a spus ca fara decizia de divort, ei nu fac nimic. Sotul se incadreza din punct de vedere al scoringului ca sa preia creditul, dar mi s-a spus ca s-ar putea ca banca si fondul de garantare sa nu accepte iesirea mea din credit, doar daca el aduce alt codebitor. Sotul nu va putea sa plateasca imediat sulta ce imi revine si atunci as vrea sa o trec in CF (ipoteca de rang 2). Dar banca va accepta?
Am auzit si eu de de acordul de principiu al bancii in care sunt prezentate conditiile in care sotul poate prelua creditul, dar tipul de la banca mi-a spus ca nu stie de asa ceva.
Nu stiu de unde sa obtin informatiile corecte.
Sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin "Prima casa". Eu sunt titularul creditului, iar sotul este coplatitor.
Sotul va prelua creditul si va ramane cu apartamentul iar eu voi primi o sulta stabilita de comun acord.
Vom merge la notar pentru divort si partaj.
Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii pentru partaj.
Pentru divort am aflat ce documente sunt necesare, dar nu am reusit sa ma lamuresc cum este cu partajul.


Răspuns la discuția Partaj - credit imobiliar
Ufff! Daca as cere eu apartamentul, ar trebui in primul rand sa-i dau afara pe bunici si nu ma lasa sufletul pentru ca ei nu sunt vinovati pentru ce face nepotul lor. Au vrut sa ne ajute.
Si oricum nu cred ca se va multumi cu 3500 E ... probabil si el se va gandi la suma mai mare, suma pe care nu am de unde sa i-o dau si sa platesc si ratele la credit.
Răspuns la discuția Partaj - credit imobiliar
De fapt "cumpararea" apartamentul a fost o intelegere in familie. Noi nu am locuit niciodata acolo, nu avem nici chei de la intrare. Cu banii luati de la banca si cu ce am economisit impreuna, am construit o casa. Ar fi fost mai complicat si mai scump sa luam un credit pentru constructie. Si cum dragostea este oarba si "mie nu mi se poate intampla asa ceva" ... casa este pe numele socrilor. :hammer: Nu am cum sa dovedesc ca o parte din veniturile noastre s-au dus la constructia casei ... Si cred ca toata lumea stie ca nu se poate construi o casa de 200 mp doar cu 40000 E cat am luat noi de la banca.
Inca nu am vorbit cu sotul ... vreau sa ma pregatesc inainte ... m-a socat suficient de tare dorinta lui de divorta ... in maxim 1 luna urma sa ne mutam in casa cea noua.
Răspuns la discuția Partaj - credit imobiliar
Creditul este pe 30 de ani (360 de rate), pana in prezent noi am achitat 30 de rate, echivalent a 7000 E (2000 E credit + 5000 E dobanda, comisioane).
Nu sunt convinsa ca inteleg bine ... sunt foarte bulversata.
Daca apartamentul este evaluat la 60000 E, din c/val jumatatii se scade jumatate din creditul ramas(38000), adica 30000 E -19000 E =11000 E (val. sultei).
A doua varianta propusa de dvs., cred ca nu ma avantajeaza ... jumatate din ce s-a platit: 7000/2= 3500
Da, trebuie sa rezolvam si cu banca pentru ca eu nu vreau sa raman "agatata" in acest credit.