avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie - schimbare angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie - schimbare angajator

In luna mai m-am reintors din CIC, am depus actele pentru acordarea stimulentului de insertie. In luna august am avut o intrerupere de 10 zile calendaristice intre 2 joburi. Am trimis email la Agentia de plati (inainte de a semna contractul cu noul angajator) si am expus situatia, am intrebat clar daca se sisteaza stimulentul. Mi s-a comunicat (in scris) ca trebuie sa trimit decizia de incetare a activitatii la primul angajator, cerere de suspendare stimulent, cerere de reluare stimulent si noul contract de munca. Am trimis actele, am primit numar de inregistrare si dupa o luna si jumatate am primit raspuns ca s-a suspendat plata stimulentului. Stiu ce scrie in OUG 111/ 2010 ca plata stimulentului se sisteaza daca beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi nici nu se află în concediul pentru creşterea copilului. Am gasit la un moment dat ca internet (si acum nu mai gasesc) ca se accepta si fractiile de luna. Practic eu am avut venituri impozabile in luna august la ambii angajatori. Cand am depus actele pt stimulent la DGASPC, mi s-a spus sa nu am o interrupere mai mare de 14 zile intre 2 joburi. Ma poate ajuta cineva cu informatia cu privire la veniturile impozabile?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 18 Octombrie 2018
Pentru continuitate trebuia ca , data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

In acest caz, nu ar mai fi exista aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediata indemnizatie copil Andrei9208 Andrei9208 Buna ziua, M-am reintors mai devreme la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie creste copil, lucrez de o luna jumatate la o firma la care aflu ... (vezi toată discuția)
Preavizul in perioada platii stimulentului de insertie dan123456 dan123456 buna seara .fratele meau este in perioada platii stimulentului de insertie, deoarece nu vrea sai mareasca salariul vrea sasi bage preavizul.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Drept la stimulent de insertie retroactiv ioana301981 ioana301981 Buna seara, Am avut concediu de crestere copil cu perioada de pana la 2 ani, si m-am intors la lucru dupa primul an, mai exact pe 01.01.2015. Cererea pentru ... (vezi toată discuția)