Am cumparat un tractor in primavara anului trecut, iar tractorul nu are nici un fel de acte. Acum de la 01 ianuarie a intrat in vigoare o lege prin care toate tractoarele trebuiesc inscrise in circulatie. Cum pot inscrie acest tractor daca nu am acte, se poate cu declaratie pe proprie raspundere la notar din partea mea sau a fostului proprietar? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua, va rog daca se poate sa ma lamuriti intr-o chestiune legata de infractiunea de viol de domiciliu. In urma cu ceva timp, am fost victima unei astfel de infractiuni, unul din vecini, a intrat pe terenul meu ingradit fara a-mi cere voie, in timp ce eu ma aflam acolo. Eu am filmat cu telefonul toata aceasta situatie. Pe filmare, persoana in cauza, a mentionat faptul ca filmez dar nu mi-a interzis acest lucru, deci era constienta ca este filmata, nu am facut acest lucru pe ascuns. In timp ce filmam am rugat persoana sa paraseasca proprietatea, iar dupa ce aceasta se afla pe domeniul public, discutia a continuat iar eu am continuat sa filmez. . Intrebarea este, in ce masura se poate folosi filmarea ca dovada in instanta? Aveam dreptul sa filmez?. Multumesc anticipat pentru raspuns.
In urma cu cativa ani am cumparat un teren agricol. Pentru ca vanzatorul nu s-a tinut de cuvant am fost nevoit sa il dau in judecata, in felul acesta am reusit sa obtin o hotarare judecatoreasca care tine loc de act autentic. In timpul procesului, judecatorul a cerut sa fie facuta o expertiza cadastrala, platita de mine, care probabil a ramas la dosar. Acum, as vrea sa vand terenul, si am nevoie de cadastru. Pot face o cerere catre judecatorie prin care sa cer sa imi fie inmanata expertiza cadastrala? Este acea expertiza acelasi lucru cu cadastrul normal? Pot folosi acea expertiza pentru a vinde terenul la notar, sau trebuie sa imi fac cadastru?.
De uzucapiune nici nu poate fi vorba, avand in vedere conditiile dobandirii.
Multumesc pentru raspuns. In ce conditii se poate dobandii prin uzucapiune, sunt totusi cumparator de buna credinta si ma folosesc de el de 5 ani de zile, este cultivat si ingrijit, terenul nu are nici un fel de constructii.
roburtr
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am facut prostii si acum incerc sa le repar. Asa cum am mentionat, pe actul dumnealui de proprietate nu este numele sotiei. Daca merg pe ideea judecatii, pentru obtinerea unei hotarari, judecatorul o va contacta pe fosta sotie? practic numele dmneaei nu apare nicaieri. Din pacate, din cate am inteles, sentimentele bune nu au ce cauta intre cei doi.
In alta ordine de idei, ma pot folosi cumva de uzucapiune, am inteles ca ar fi si asta o solutie, eu platesc impozit si ma folosesc de teren deja de 5 ani.
In urma cu 5 ani de zile am cumparat de la cineva un teren intravilan.. La momentul cumpararii am facut un precontract de vanzare cumparare, scris de mana cu un martor, urmand ca in termen de 90 de zile sa ne prezentam la notar pentru autentificare. Problema este ca dupa incheierea precontractului de vanzare cumparare, si achitarea integrala a terenului, proprietarul mi-a adus la cunostinta faptul ca terenul a fost cumparat de catre el in timpul casatoriei, acum fiind divortat. Divortul a avut loc in perioada anului 2008, deci cu 7 ani inainte ca eu sa cumpar terenul de la dumnealui. Pe actul dumnealui de proprietatea nu este trecuta si fosta sotie, ci doar dumnealui. Din spusele proprietarului, partajul a fost facut, iar acest teren nu a fost prins in partaj, datorita faptului ca sotia dumnealui nu a mentionat nimic in legatura cu terenul. Dupa incheierea precontractului, eu am dus o copie la primarie, iar de atunci platesc impozit pe el, pe numele meu. Intrebarea este in ce masura am sanse sa devin proprietar de drept al terenului? Care ar fi modalitatea? Pot sa il actionez in judecata pe proprietarul terenului, pentru obtinerea unei hotarari care sa tin aloc de act autentic? Exista riscul redeschiderii partajului? Mentionez faptul ca proprietarul nu are nimic de obiectat si este de acord cu vanzarea, dar este in relatii foarte proaste cu fosta sotie. Poate fosta sotie sa mai ridice pretentii? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
De curand am participat la un concurs pentru ocuparea unui post in cadrul firmei in care lucrez. Am trecut de toate probele fara probleme, iar la interviu m-i sa spus ca m-am descurcat perfect si am fost selectat pentru ocuparea acestui post. Problema e ca este vorba de un singur loc, iar in prima zi de lucru am constatat ca nu am fost singurul care a trecut de probe, mai era un coleg in aceeasi situatie cu mine. Am fost chemati la o discutie cu seful departamentului de care apartine locul de munca, iar acesta ne-a spus ca urmeaza trei luni de zile in care va trebui sa demonstram ca suntem capabili sa ocupam postul, iar la sfarsitul acestor trei luni doar unul din noi va ocupa postul, parctic este vorba de o proba de lucru pe o perioada de trei luni. Spuneti-mi, va rog, este normal sa mai fiu supus la o proba de lucru pentru un post obtinut prin concurs? Parerea mea ca tebuia sa fiu anuntat de la inceput care sunt conditiile. In cazul in care nu mai vreau sa raman pe acest post, am dreptul sa ma intorc pe postul anterior? Va multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspunsuri, dar eu nu vreau despagubiri pentru cheltuielile pe care le-am avut, cum am spus si mai sus, consider ca mi-am facut datoria, eu vreau doar ca de acum inainte cheltuielile sa se imparta intre noi, sa nu le mai suport doar eu. Dar se pare ca eu nu pot face nimic, ramane la latitudinea parintilor nostrii sa hotarasca daca vor sa faca ceva in acest sens, lucru destul de greu pentru ei tinand cont ca indiferent cum am fi, buni sau rai, suntem toti copii lor. Va multumesc inca odata pentru sfaturi.
Problema este ca eu am cheltuit deja foarte multi bani cu parintii mei, cu operatii si tratamente. Nu ar fi asta o problema si nici nu vreau despagubiri pentru acest lucru (consider ca mi-am facut datoria) dar de acum incolo ar fi mult mai usor pentru mine daca s-ar impartii cheltuielile. Cum as putea sa procedez eu sa-i determin pe fratii mei sa plateasca o anumita suma parintilor mei in fiecare luna. Consider ca daca eu imi fac datoria fata de parintii mei si ei sunt obligati sa o faca in aceeasi masura.