avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate porada

Activitate porada

Răspuns la discuția Citare ca parte vatamata
Buna ziua!
Pana la urma, a trebuit sa va prezentati sau nu? Ati mai fost citat? Sunt si eu in aceeasi situatie. Va multumesc.
Discuție loc de parcare
Am inchiriat pe termen de un an un loc de parcare de la Administratia patrimoniului local, in apropierea blocului in care locuiesc. Este achitat integral pe toata perioada. Dar nu pot intra in folosinta parcelei respective pentru ca este o masina parcata. Am notificat proprietarul (deocamdata necunoscut) de doua ori prin biletele aplicate pe parbriz ca detin un contract de inchiriere si ca-l rog sa-si mute masina.
Care sunt modalitatile legale prin care imi pot proteja locul de parcare (si de alte persoane care pot parca abuziv), mai ales daca parasesc locatia dimineata si trebuie sa parchez seara?
In ce fel ma pot sustine autoritatile locale, avand in vedere ca in contract este specificat ca una dintre obligatiile locatorului este sa "asigure folosinta terenului inchiriat pe tot timpul derularii contractului, garantandu-l pe locatar...contra tulburarii folosintei bunului."?
In cazul unor cumparaturi pe internet de la magazine virtuale, trebuie sa achiti coletul cu plata ramburs inainte de a avea posibilitatea de a vedea marfa. In acest context, in cazul in care produsul nu corespunde sau clientul este nemultumit de anumite aspecte, care este posibilitatea de returnare a coletului? Ce prevede legislatia? Furnizorul marfii nu are nici o obligatie legala sa-ti accepte returnarea produsului si rambursarea banilor intr-un anumit termen de la livrare?