Eu am cumparat acum 5 ani o servitute cu plata , act notarial intabulat si platit cu suma de 8000 euro si care spune: dreptul titularului de a trece cu piciorul sau cu autoturismul pe intreaga suprafata ce face obiectul discutiei, servitutea este perpetua, properietatea se poate instraina, dezmembra , vinde fara a cere acordul cuiva .Am aceasta servitute dar nu ma pot folosii de ea pt ca vecinul meu de cand cumparat o locuinta pe acest drum de servitute ( are cota indiviza din drum 13 %) acum circa 3 ani nu doreste sa intre in curtea sa si tine masinile pe mijlocul drumului in permanenta ca eu sa nu pot trece.Acum 10 luni a inceput o constructie lipita de cea initiala si de atunci a inceput un alt calvarul deoarece toata organizarea de santier a fost pe mijlocul strazi( fier beton, excvatoare, masini care aduceau materiale, moloz ,pamant, scanduri etc) Am facut reclamatii la politia local, la 112( este drum privat , drum de servitute si nu putem actiona) dar fara sorti de izbanda caci el a continuat fara nici o jena ba chiar ne-a jignit, ne-a facut prosti, idioti, nebuni si in final ne-a trimis si o notificare facuta la un executor judecatoresc prin care el si sotia ne interzic accesul cu autoturismul atat noua cat si celor care vin la noi si ca nu avem dreptul de a trece pe acest drum de sevitute decat pietonal.Vazand ca nu se mai poate am facut o reclamatie la I.G.Politie prin care am spus ca nu ni se respecta dreptul la servitute si ca faptele acestor vecini se incadreaza la tulburare de posesie conf. art. 220 din codul penal. Dupa o luna am primit un raspuns caci plangerea noastra a fost timisa Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti , competent in solutionarea acesteia, conform dispozitiilor art.28 pct.1 lit.b Cod procedura penala, de la care urmeaza sa primiti un raspuns.Acum as dorii un sfat daca se poate de la dumneavoastra, ce se poate face din acest moment in colo caci lupta pt mine de acum incepe si nu as dorii sub nici o forma sa o pierd .
Eu am cumparat acum 5 ani o servitute cu plata , act notarial intabulat si platit cu suma de 8000 euro si care spune: dreptul titularului de a trece cu piciorul sau cu autoturismul pe intreaga suprafata ce face obiectul discutiei, servitutea este perpetua, properietatea se poate instraina, dezmembra , vinde fara a cere acordul cuiva .Am aceasta servitute dar nu ma pot folosii de ea pt ca vecinul meu de cand cumparat o locuinta pe acest drum de servitute ( are cota indiviza din drum 13 %) acum circa 3 ani nu doreste sa intre in curtea sa si tine masinile pe mijlocul drumului in permanenta ca eu sa nu pot trece.Acum 10 luni a inceput o constructie lipita de cea initiala si de atunci a inceput un alt calvarul deoarece toata organizarea de santier a fost pe mijlocul strazi( fier beton, excvatoare, masini care aduceau materiale, moloz ,pamant, scanduri etc) Am facut reclamatii la politia local, la 112( este drum privat , drum de servitute si nu putem actiona) dar fara sorti de izbanda caci el a continuat fara nici o jena ba chiar ne-a jignit, ne-a facut prosti idioti, nebuni si in final ne-a trimis si o notificare facuta la un executor judecatoresc prin care el si sotia ne interzic accesul cu autoturismul atat noua cat si celor care vin la noi si ca nu avem dreptul de a trece pe acest drum de sevitute decat pietonal.Vazand ca nu se mai poate am facut o reclamatie la I.G.Politie prin care am spus ca nu ni se respecta dreptul la servitute si ca faptele acestor vecini se incadreaza la tulburare de posesie conf. art. 220 din codul penal. Dupa o luna am primit un raspuns caci plangerea noastra a fost timisa Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti , competent in solutionarea acesteia, conform dispozitiilor art.28 pct.1 lit.b Cod procedura penala, de la care urmeaza sa primiti un raspuns.Acum as dorii un sfat daca se poate de la dumneavoastra, ce se poate face din acest moment in colo caci lupta pt mine de acum incepe si nu as dorii sub nici o forma sa o pierd .
Buna ziua, am o servitute cu plata( valoare 8000 euro) care spune:constituim in favoarea imobilului proprietatea sotilor x in suprafata de y , o servitute de trecere cu piciorul sau cu autoturismul. asupra intregii suprafete de teren descrise mai sus( servitutea de trecere acordata reprezinta dreptul beneficiarului servitutii de a trece pe suprafata ce face obiectul contractului atat cu piciorul cat si cu autoturismul). Desi am acest act nu sunt lasata sa trec pe strada mi e blocheaza drumul, am chemat politia de mai multe ori fara sortii de izbanda (raspuns: proprietate privata nu putem intervenii), ba chiar am primit de curand de la un executor judecatoresc o notificare precum nu am dreptul decat pietonal , ca nu am dreptul de a trece cu vreun autovehicol pe teren iar daca o fac imi aduce la cunostinta ca va apela la toate caile legale pt asi apara drept lor la proprietate.( cota indiviza 12, 41). Ce se poate face in aceasta situatie.
AM CUMPARAT O SERVITUTE CU SUMA DE 9000 EURO, IN ACTUL DE VANZARE CUMPARARE NOTARUL A TRECUT FRAZA:"O SERVITUTE DE TRECERE CU PICIORUL SAU CU AUTOTURISMUL,ASUPRA INTREGII SUPRAFETE DE TEREN ", ZICAND CA ESTE O FRAZA TIP, SI ACUM EU AM PROBLEME CU VECINII SPUNANDUMI-SE CA NU AM ACCES CONFORM CELOR SPUSE MAI SUS DECAT CU PICIORUL SI NU CU AUTOTURISMUL.
IN ACEASTA SITUATIE CE POT FACE?