avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea dreptului la servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea dreptului la servitute

Buna ziua, am o servitute cu plata( valoare 8000 euro) care spune:constituim in favoarea imobilului proprietatea sotilor x in suprafata de y , o servitute de trecere cu piciorul sau cu autoturismul. asupra intregii suprafete de teren descrise mai sus( servitutea de trecere acordata reprezinta dreptul beneficiarului servitutii de a trece pe suprafata ce face obiectul contractului atat cu piciorul cat si cu autoturismul). Desi am acest act nu sunt lasata sa trec pe strada mi e blocheaza drumul, am chemat politia de mai multe ori fara sortii de izbanda (raspuns: proprietate privata nu putem intervenii), ba chiar am primit de curand de la un executor judecatoresc o notificare precum nu am dreptul decat pietonal , ca nu am dreptul de a trece cu vreun autovehicol pe teren iar daca o fac imi aduce la cunostinta ca va apela la toate caile legale pt asi apara drept lor la proprietate.( cota indiviza 12, 41). Ce se poate face in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 14:55, 11 Octombrie 2011
Intentati dvs. o actiune( actiunea confesorie) prin care cereti sa i se puna in vedere proprietarului fondului sa va respecte dreptul pe care l-ati obtinut prin conventie , asa cum a fost el constituit, respectiv, trecerea atat cu piciorul cat si cu masina.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Daca in acel act, care produce efecte juridice, s-a stipulat ca aveti dreptul sa treceti pe acel teren nu numai la picior ci si cu autovehiculul atunci proprietarul fondului este in afara legii pentru ca nu respecta acea conventie pe care a semnat-o in deplina cunostinta de cauza. In ceea ce priveste atitudinea executorului judecatoresc cu privire la situatia cu care va confruntati, acesta intra sub incidenta legii penale pentru ca a proferat amernintari la adresa dvs.
De regula dreptul de servitute se inscrie si in cartea funciara, petru opozabilitate. .Nu stiu daca l-ati inscris, insa v-ar prinde bine.
Drepturile pe care le aveti , cat si obligatiile, rezulta din clauzele contractului.Contractul este legea partilor, dupa cum spune legea .Astfel ca apelarea la executori si alte actiuni menite sa va impiedice a va exercita drepturile nascute prin conventie , trebuie reclamate in instanta.
Chemarea politiei nu este o solutie in speta, ei pot interveni doar pe situatii gen tulburarea ordinii si linistii publice .
iulia100 a scris:

...
.( cota indiviza 12, 41).
..

asa si?
cred ca fiind in indiviziune trebuie sa respectati/sa nu incalcati dreptul celorlalti copropretari pe drum..
sunt usorae discutii cu privire la actiune, respectiv cine o exercita, fata de cine bla bla..
astept detalii;)

milica_d1972, aici nu este borba de... "bla bla"! Ce ai citit mai devreme despre un drept de servitute acordat de proprietarul terenului in baza unei conventii autentificate la un notar public, cu plata catre acesta, una din clauzele acelei conventii, nu are nicio legatura cu o asa presupusa indiviziune la care faci referire in mod fortat! Reciteste si ce a postat legalty_aid cu privire la speta pusa in discutie, in doua randuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare a drumului de acces HATI HATI Am un vecin care intra pe proprietatea sa folosindu-se de un drum de acces care imi strabate de circa 20 de ani proprietatea pe o portinue de 20-25m cu o ... (vezi toată discuția)
Dreptul de trecere matray matray Bună ziua. Obstrucționarea dreptului de trecere - notate în CF-uri ca Servitute de trecere cu piciorul și vehicule-respectiv blocarea -de rea voință- ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum acces vood0o vood0o Am achizitionat de curand o casa, iar accesul se face pe un drum de acces (drum de servitute). Pe acest drum fiecare din locatari (3 cu mine) detine o cota ... (vezi toată discuția)