Se poate contesta si daca au trecut 15 zile, in urma respingerii contestatiei se poate contesta invocand Ordonanța CJUE C-75/19. Si am platit, nu am luat nici un ban de la banca, aceia pe care ii foloseam erau banii mei, dupa cum am explicat mai sus.
Buna seara,
As dori sa intreb daca impotriva BCR si Kruk Romania as avea posibilitatea sa castig in instanta, intrucat banca (prin executorul judecatoresc care mi-a pus poprire pe conturi in primavara acestui an) imi imputa niste bani, e vorba de 7.400 lei plus cheltuieli de executare 1.200 lei.
Cum s-a ajuns aici: in 2012 am contractat un card de credit BCR Wizz, un produs care permitea cumpararea de bilete de avion Wizz Air cu discounturi avantajoase. Intrucat nu aveam suficienta vechime ca si angajat, am obtinut suma de 3400 lei "credit" de la BCR, dupa ce am depus aceeasi suma, 3400 lei, ca depozit personal, ca garantie. Practic am folosit intotdeauna banii mei, pe care ii re-depuneam, dupa ce consumam acel credit. In 2013 am emigrat si am lasat acel cont asa, pe zero, cu creditul consumat, fara sa-l inchid. BCR atat a asteptat, s-a trezit dupa niste ani, mai exact pe la finalul lui 2019, ca datorez bancii acea suma de 3400 lei, ba mai mult, dupa acumularea de penalitati si comisioane s-a ajuns la suma de 7.400 ron + 1.200 cheltuieli de executare.
Ce ma sfatuiti sa fac, pentru a anula sumele datorate? Va multumesc.
Daca ei ma amendeaza pentru lipsa din contract a unei virgule, n-as putea sa-i taxez la randu-mi, pentru lipsa contului corect? Daca tot ne legam de chestii marunte. Daca n-as fi avut contul corect in contract sau factura, m-as fi ales cu o amenda muult mai mare. Ce se-ntampla daca nu platesc amenda si demonstrez, eventual in instanta, ca am incercat sa platesc la banca, iar contul era gresit?
Am primit o amenda de la ANPC Bucuresti, ca agentie de turism, pentru un motiv cel putin hilar, suntem amplasati langa o agentie care are foarte des reclamatii iar inspectorii, vizitandu-i, s-au gandit sa ne "cunoasca" si pe noi... Suma nu e mare, e de 500 ron in 48 ore, 5000 ron dupa. Articolul de lege, pe care s-a mers, in aplicarea masurii contraventionale, e de asemenea discutabil, n-aveam o precizare legata de cursul valutar practicat, in contract, desi apare clar in factura. Am recunoscut faptele, am semnat. Cand am incercat sa fac plata amenzii, in cele 48 ore, am descoperit ca nu am un cont valid, trecut in procesul verbal. Data fiind conjunctura in care am primit amenda, ma pot "sustrage", legal, in vreun fel, de la plata ei? Va reamintesc, nu e vorba de suma ci de faptul ca inspectorii au fost cam exagerati, pur si simplu nu mai vreau s-o platesc.
E ok cartea funciara, acum 2 ani am cumparat apartament, in acelasi bloc, e un dezvoltator de incredere. Dar se poate vinde boxa doar cu factura?
Multumesc,
Buna ziua.
Intentionez sa cumpar un spatiu de depozitare (boxa), in subsolul unui ansamblu rezidential, in valoare totala de 15.000 ron. Dezvoltatorul imi ofera o factura si atat. Este suficient? E nevoie de semnarea unui act notarial, pe langa factura?
Multumesc,
Multumesc pentru raspuns. Firma in cauza a activat in domeniul agricol, a avut un patron italian care a disparut pur si simplu iar contabilul nu e de gasit... La anaf societatea figureaza ca inactiva, n-a depus niciodata declaratii... Din pacate am aflat abia acum de aceasta situatie...