avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amenda ANPC Bucuresti
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amenda ANPC Bucuresti

Buna ziua,

Am primit o amenda de la ANPC Bucuresti, ca agentie de turism, pentru un motiv cel putin hilar, suntem amplasati langa o agentie care are foarte des reclamatii iar inspectorii, vizitandu-i, s-au gandit sa ne "cunoasca" si pe noi... Suma nu e mare, e de 500 ron in 48 ore, 5000 ron dupa. Articolul de lege, pe care s-a mers, in aplicarea masurii contraventionale, e de asemenea discutabil, n-aveam o precizare legata de cursul valutar practicat, in contract, desi apare clar in factura. Am recunoscut faptele, am semnat. Cand am incercat sa fac plata amenzii, in cele 48 ore, am descoperit ca nu am un cont valid, trecut in procesul verbal. Data fiind conjunctura in care am primit amenda, ma pot "sustrage", legal, in vreun fel, de la plata ei? Va reamintesc, nu e vorba de suma ci de faptul ca inspectorii au fost cam exagerati, pur si simplu nu mai vreau s-o platesc.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
sorinviz1, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorinviz1 , utilizator 15:34, 3 Februarie 2013
Puteti formula plangere impotriva procesului verbal de sanctiune contraventionala. Termenul legal este de 15 zile de la data comunicarii / inmanarii procesului verbal.
Daca ei ma amendeaza pentru lipsa din contract a unei virgule, n-as putea sa-i taxez la randu-mi, pentru lipsa contului corect? Daca tot ne legam de chestii marunte. Daca n-as fi avut contul corect in contract sau factura, m-as fi ales cu o amenda muult mai mare. Ce se-ntampla daca nu platesc amenda si demonstrez, eventual in instanta, ca am incercat sa platesc la banca, iar contul era gresit?

Multumesc anticipat,
Lipsa contului la care faceti referire nu este cauza de nulitate a procesului verbal. Art. 17 din OG nr. 2 / 2001 prevede conditiile stricte in care un proces verbal de sanctiune contraventionala este nul.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control garda financiara! Lorena Chirila Lorena Chirila Stie cineva ce controale tematice mai efectueaza Garda zilele acestea? Stiu ca ei in general verifica de toate, dar de venit vin sa caute in principal ceva ... (vezi toată discuția)
Termen 48h plata amenda de circulatie...sunt in ceață Cazacu89 Cazacu89 Salut. Sper sa nu va deranjez prea mult. N-am mai incasat o amenda rutiera de ani buni deci n-am experienta in domeniu. Am fost amendat cu 700 ron ... (vezi toată discuția)
Amenda cristina31kyky cristina31kyky Daca am o amenda de 300 de lei (nu aveam biletul compostat in troleu) si nu o platesc (pt ca doamna controlor nu m-a lasat sa conpostez biletul, consider ca a ... (vezi toată discuția)