avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda

Daca am o amenda de 300 de lei (nu aveam biletul compostat in troleu) si nu o platesc (pt ca doamna controlor nu m-a lasat sa conpostez biletul, consider ca a comis o ilegalitate, lipsirea de libertate a unei persoane, deoarece nu vroia sa ma lase nici sa compostez biletul si nici sa cobor) ce se poate intampla? Consider ca imi va veni, aceasta suma de plata, la impozitul pe imobil, dar deodata ce nu este pe numele meu este posibil? O alta intrebare este : achitarea acesteia in mai multe transe(rate anuale/lunzare) este posibila? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrew_is , utilizator 10:18, 5 Ianuarie 2013
Obligatia de compostare a biletului este la urcarea in mijlocul de transport in comun si nu atunci cand sunteti controlata, iar cu privire la lipsirea de libertate este prea mult spus. Veti primi probabil procesul - verbal de sanctiune contraventionala si aveti dreptul legal sa contestati, daca aveti motive. Daca nu veti achita amenda se va initia procedura de executare silita. Cuantumul sumei stabilita ca sanctiune contraventionala nu are nici o legatura cu alte taxe si impozite pe care le datorati, sunt sume diferite.
Cuantumul unei sanctiuni contraventionale nu se poate achita in rate.
Daca am luat o amenda de 400 de ron si ma aflam in drum spre italia .... nu am gasit nimic deschis unde sa platesc amenda... si daca vreau sa platesc aceasta amenda in 48 de ore ca sa platesc doar 200 ce trebuie sa fac?
sa trimit o copie dupa procesul verbal in romania si sa fie achitata acolo? sau
sa o platesc la o banca in italia?
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Amenda ratc nairi nairi BUNA ZIUA! IERI AM PRIMIT O AMENDA RAT SI CONSIDER CA SUNT VICTIMA UNUI ABUZ. O SA EXPLIC DE CE CONSIDER ASTA. Am avut bilet, am uitat sa-l compostez in ... (vezi toată discuția)