avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate lowpy

Activitate lowpy

Buna ziua,

Urmeaza sa ocup un post didactic universitar si am cerut recunoasterea vechimii acumulate in domeniu ca angajat in alte companii in vederea obtinerii sporurilor de vechime. Mi s-a spus ca pentru aceasta trebuie sa prezint adeverinte de la angajatorii precedenti care sa ateste perioada in care am fost angajat, postul detinut si faptul ca am lucrat o norma intreaga.

O perioada de cativa ani am fost angajat la norma de 4 respectiv 6 ore/zi. In plus am avut contracte de cercetare si de cadru didactic asociat la aceeasi universitate tot cu norma partiala.

Va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza corect din punct de vedere legal in acest caz vechimea recunoscuta in invatamant. Se cumuleaza si perioadele lucrare cu norma partiala? Dar perioadele lucrate in contracte suplimentare precum cele mentionate?

Avand in vedere faptul ca mi s-a cerut adeverinta care atesta norma intreaga tind sa inteleg ca se ignora perioada in care nu s-a lucrat la norma intreaga. Doamnele de la personal si contabilitate nu au reusit sa ma lamureasca si par chiar si ele putin nesigure de abordarea necesara in aceasta situatie.

O alta intrebare ar fi: Angajatorii precedenti au obligatia sa imi furnizeze aceste adeverinte? Pot sa refuze?

Va multumesc anticipat!
Totul suna mult mai complicat decat ne inchipuiam. :slap:

Cu alte cuvinte in varianta pe care o propuneti ar fi nevoie de 2 seturi de acte:
- primul facut inainte de intabularea locuintei in care se face specificarea contributiilor
- al doilea, dupa intabulare, pentru transferarea procentului si acordarea dreptului de folosinta pentru teren

As avea insa cateva intrebari:
1.Aceste acte cine le realizeaza? Tot notarul?
2.Ati putea sa-mi spuneti un cost orientativ la care s-ar ridica redactarea si emiterea acestor acte (fara partea de cadastru pentru ca aceasta oricum trebuie facuta pentru intabulare)?
3.Al doilea act nu s-ar putea face chiar in momentul intabularii? Astfel la cadastru s-ar specifica directcotele, iar la notar s-ar face o singura vizita (din cate stiu, pentru intabulare este oricum necesar un act notarial).

Puteti va rog sa-mi spuneti cum anume se putea proceda inainte de inceperea constructiei? Poate inca nu e prea tarziu. Constructia nu este inca gata. :)
Am inteles.
Va multumesc din nou pentru amabilitate.
Va multumesc pentru raspunsul detaliat.

Ca sa vad daca am inteles esentialul va rog sa-mi confirmati afirmatia urmatoare:

Ar trebui sa se incheie o conventie matrimoniala in care sa se includa imobilul ca bun propriu dobandit inainte de casatorie specificand cota parte care revine fiecarui sot.

Aceasta conventie se incheie la notar?
Constructia nu s-a facut prin credit ci din fonduri proprii.

Autorizatia de constructie s-a emis pe numele detinatorului titlului de proprietate al terenului.

Nu s-a facut nici un act notarial in acest sens. In acest moment singurele documente doveditoare ale contributiilor aduse sunt facturile pentru platile facute: materiale, manopera, bransamente. Cotele contributiilor aduse nu sunt egale (orientativ cotele ar fi cam 1/3 - 2/3).

Vrem sa stim cum este corect sa procedam. Trebuie facut un act notarial care sa ateste contributia fiecarei persoane la constructia imobilului sau este suficient ca la intabulare sa se inscrie in cartea funciara cota detinuta de fiecare? Totul se va face de comun acord pentru ca, dupa casatorie, in situatia nedorita a unui divort sa nu existe discutii.
Cum sunt considerate bunurile imobile dobandite in comun de soti inaintea casatoriei?
Cazul concret la care ma refer este construirea, in comun, a unui imobil pe un teren ce a fost dobandit de unul din soti inaintea casatoriei. Cum se poate specifica inainte de casatorie cota parte ce revine fiecarui sot astfel ca in cazul unui divort aceste cote sa fie cele ce revin sotilor si nu cota de 50% pentru bunuri comune dobandite dupa casatorie? Mentionez ca imobilul nu este inca intabulat.

Multumesc anticipat.
Am gasit un anunt referitor la vinderea unui teren prin executare silita. In anunt se specifica numarul de cadastru dar nu si alte informatii. Cum as putea sa aflu localizarea precum si alte informatii despre terenul cu pricina stiind doar nr de cadastru. De asemenea m-ar interesa si daca as putea verifica daca exista litigii sau alte probleme cu terenul respectiv.

Multumesc anticipat