Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. In 21 iulie am depus actele in vederea acordarii pensiei de urmas, de care beneficiez fiind inca studenta, dar incepand de luni, 1 august 2016, am semnat un contract de munca pe o perioada nedeterminata, asadar o sa incasez un salariu incepand cu luna urmatoare.
Ce se va intampla cu pensia de urmas? O s-o mai primesc? Trebuie sa anunt undeva faptul ca am semnat un contract de munca? Si daca da, unde anume?
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Solicitarea cheltuielilor se face de catre avocat sau de catre partea care castiga procesul? Exista vreo sansa sa nu se primeasca plata pentru aceste cheltuieli ?
As dori sa stiu cine plateste cheltuielile de judecata in cazul unui proces intre primarie si o persoana fizica privind modificarea unui titlu de proprietate, acest titlu fiind gresit de catre functionarul primariei. Va multumesc anticipat.
As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie avand 59 de ani, 41 de ani de munca pe data de 10 aprilie 2014, si 17 ani si 9 luni in grupa a-II-a. Va multumesc!
In perioadele 01.04.1973 - 21.07.1981 si 21.08.1981 - 31.12.1990 a avut functia de lacatus si ajutor de maistru in sectia IMPLETITORIE si a fost incadrat in grupa a II a de munca .
Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv fara mari penalitati? Va multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns. As mai avea o nelamurire, pe decizia de pensionare scrie ca perioada de contributie la pensia suplimentara este de 24 de ani, din care cu 3 % 12 ani si 4 luni. Ce reprezinta aceasta contributie? Poate ajuta la vechime in vreun fel?