avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine plateste cheltuielile de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine plateste cheltuielile de judecata?

As dori sa stiu cine plateste cheltuielile de judecata in cazul unui proces intre primarie si o persoana fizica privind modificarea unui titlu de proprietate, acest titlu fiind gresit de catre functionarul primariei. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:48, 2 Martie 2015
Partea care va castiga procesul este indreptatita sa solicite cheltuieli de judecata de la partea care va pierde procesul respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ca regulă, la plata cheltuielilor de judecată este obligată partea care pierde procesul.
Multumesc pentru raspuns. Solicitarea cheltuielilor se face de catre avocat sau de catre partea care castiga procesul? Exista vreo sansa sa nu se primeasca plata pentru aceste cheltuieli ?
Părţile solicită obligarea la plata cheltuielilor de judecată la final, atunci când li se dă cuvântul pe fondul cauzei şi înainte ca instanţa să rămână în pronunţare. Prin urmare, la momentul la care se solicită cheltuielile de judecată nu există o "parte care a câştigat procesul".

În cadrul unui proces se pot întâmpla multe, însă v-am spus: ca regulă, partea care pierde procesul este obligată la plata cheltuielilor de judecată efectuate de cealaltă parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare cheltuieli de judecata ? utilizator_86 utilizator_86 Am o nelamurire... In prima instanta am castigat un proces si au obligat cealalta parte la chetuieli de judecata de 800 lei. In a doua instanta, am pierdut ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In cazul unui litigiu de munca,in care asistenta juridica este gratuita,la finele procesului,plateste vreuna dintre parti aceste cheltuieli de judecata?Va ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua Am contestat un proces verbal de contraventie. Solutia pe fond a fost urmatoarea:Admite în parte plângerea contravenţională formulată de ... (vezi toată discuția)