Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Ana Cristina Margu Birou de mediator

Activitate Ana Cristina Margu Birou de mediator

Da, pentru construcția gardului chiar pe hotar este necesar acordul vecinului. Acordul ar fi indicat să fie scris, să fiți sigur că vecinul nu se răzgândește cândva.
Bună ziua, cu siguranță că se poate ieși din indiviziune. Se pare însă că trebuie să discutați serios cu toți moștenitorii, poate să-i invitați la o mediere. Altfel, dacă nu se va dori, vă rămâne calea instanței. Puțin probabil ca cineva străin să dorească să preia partea dvs., fără certitudinea că și ceilalți vor dori să o facă. Delicată treaba și cu plata, va fi greu să dovediți, în lipsa recunoașterii din partea celorlalți, că ați suportat singur plata taxelor. În orice situație, dacă veți putea dovedi, ar trebui să fiți despăgubit. Încercați, de acum înainte, să solicitați chitanța doar pe numele dvs. Discutați deci cu toți și căutați opțiuni viabile . Vă recomand să contactați un mediator.
Regula este ca doar proprietarii cu acte pot face anumite lucrări pe terenul lor. Ori, chiar dacă vi s-a răspuns că terenul respectiv nu face parte din domeniul public, atunci acesta ar putea aparține altcuiva și, doar dacă există dovezi ar putea fi chiar al dvs. Trebuie, deci, să aflați clar cu cine vă învecinați, care este istoricul acelei văi și, dacă nu cumva chiar vă aparține, caz în care veți putea decide să o închideți. Ar fi necesară efectuarea unei expertize pentru clarificarea situației. Dacă veți închide valea, pur și simplu, s-ar putea să intrați în conflict cu cei care, de-a lugul timpului, s-au obișnuit să arunce acolo deșeurile.
Chiar dacă nu era de comepența lor, puteau, din punt de vedere civic, să vă ofere protecție. De principiu da, ei, ca agenți de pază angajați, ar fi fost obligați să intervină în interiorul localului, însă logica îmi spune că și la locul de ieșire., deoarece și acesta implică localul. Ar trebui să încercați să aflați de la șeful lor cum stă treaba și să vă clarificați problema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun că acolo ar trebui evaluată situația la fața locului, poate chiar realizată o expertiză. Da, dacă nu veți reuși prin bună înțelegere cu cei care administrează cimitirul, acționați în judecată. Zona neutră ce presupune? pentru că locul pe care a crescut copacul aparține, după cum intuiesc, de domeniul public, dacă nu este un cimitir privat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ar fi legal ca regulamentul să se modifice doar pentru a-i face mamei rău. Orice regulament ar fi valabil pentru toți proprietarii, Astfel, dacă ar fi modificat regulamentul, în sensul de a interzice animalele de companie în curtea blocului, ar fi aplicabil tuturor celor care dețin câini. Și, cu siguranță nu se va întâmpla. Înțeleg că mărul discordiei este, de fapt, acel spațiu de sub balcon, pe care părinții l-au adjudecat în scopul depozitării jucăriilor. De aceea am sugerat ca discuțiile să se poarte în direcția amenajării unui alt spațiu de depozitare, că nu cred că nu s-ar găsi, dacă s-ar și dori. Cred că o ședință comună, condusă de administrator, la care să participați și dvs. și să expuneți problema șicanării mamei, cu intenția de a o intimida și a o izola poate, și unde să cereți vehement încetarea acestor practici, ar fi extrem de necesară. Solicitați respectarea drepturilor mamei, ca proprietar cu drepturi egale și respect pentru aceasta, ca persoană mai în vârstă, ca femeie singură și care, ca multe persoane vârstnice, deține un animăluț, care are și el nevoile lui...Încercați să-i sensibilizați, să umblați puțin la corzile lor sensibile, și cred că veți reuși. Cât privește adoptarea în regulament a unei prevederi prin care spațiul de sub balcon să devină spațiu de depozitare a jucăriilor, nu cred. Depinde cât de mare este interesul pentru aceasta, și nu cred că în afara celor 10 familii cu copii mici ar exista acest interes. Modul de rezolvare a situației este însă, orice ar fi, tot prin dialog, empatie, colaborare și găsirea unei soluții reciproc convenabile.
Există doar câteva căi prin care ați putea soluționa problema, dealtfel complicată după cum relatați, dar care poate fi simplificată dacă veți găsi înțelegere, Astfel, fie găsiți soluția prin dună înțelegere, prin dialog constructiv, fie apelați la un mediator profesionist, fie vă judecați. Prima variantă ar fi cea ideală, dacă veți găsi înțelegere, veți putea chema niște experți care să vă ajute să puneți în ordine lucrurile, la o adică, dacă nu veți putea merge pe planurile și schițele existente, a doua variantă ar fi ceva mai simplă, mai rapidă și mai puțin costisitoare, și v-ar ajuta să păstrați o relație bună de vecinătate pe viitor, iar ultima variantă, judecata, nu v-ar rezolva problema decât pese un timp îndelungat și după niște cheltuieli importante, aducând cu sine și degradarea în mai mare măsură a relației de vecinătate, o relație pe care oamenii ar trebui să încerce să o mențină ca fiind una bună, în general.
Mergeți și la primărie să le povestiți situația, poate se deplasează și dânșii la fața locului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața. Cred că trebuie să existe niște discuții serioase între părțile care nu se pot pune de acord. Administratorul scării de bloc ar trebui să medieze acest conflict. Ori, ați putea apela la un mediator profesionist. Nu văd altă rezolvare, iar conflictul va escalada în lipsa obținerii unui acord, în care toate părțile să fie mulțumite. Este drept că fiecare coproprietar deține acea cotă indiviză din ceea ce legea numește coproprietate forțată și, așa fiind, câtă vreme părțile sunt obligate să folosească în comun aceste spații, fără ca vreuna să-și poată aloca o suprafață sau alta, lucrurile nu se pot rezolva decât de comun acord. Trebuie văzut, de asemenea, regulamentul de ordine interioară al imobilului, ce prevede referitor la deținerea animalelor de companie, dacă există vreo prevedere în acest sens. Un lucru cert este că , în acest tip de coproprietate, adică coproprietatea forțată, fiecare trebuie să respecte interesele celorlalți și să nu le aducă atingere. Mama dvs. uzează de un drept al dânsei, folosind un spațiu pentru care plătește, și , atâta vreme cât și alți proprietari dețin animale pe care le scot în curte, nu văd de ce dânsa nu ar avea voie? Dacă ar fi fost , prin regulament, interzisă deținerea câinilor, sau folosirea curții comune pentru nevoile lor, ar fi o încălcare. Însă nu cred că este cazul, ci problema ține de o lipsă a comunicării între părți, de organizare, se vede că există discriminare și lipsă de empatie. Cred că, în cadrul discuțiilor ce ar trebui purtate, cât mai urgent, trebuie pusă problema amenajării unui loc pentru depozitarea jucăriilor celor mici din bloc, astfel încât spațiul de sub balcoane să nu mai fie ocupat. Pe vremuri, în majoritatea clădirilor existau acele uscătorii, care, în general se foloseau ca spațiu de depozitare. Dacă blocul prevede așa ceva, ar trebui folosit în acest scop. Ca o concluzie, oamenii ar trebui să învețe să se respecte, să dea dovadă de empatie, să se adapteze în condițiile traiului la comun și să nu-și facă astfel de șicane, de-a dreptul urâte...
Drepturile copiilor sunt legiferate și sunt foarte multe. Lecturați Legea nr 272/2004, republicată. Vă ajut cu un link:

[ link extern ]

Ce ați putea face, ați putea să vă adresați celor de la DGASPC. Dacă veți considera. fiind vorba despre părinți...
În UK nu știu cum stau lucrurile.
În principiu trebuie respectat programul stabilit , de comun acord. Tot de comun acord se poate deroga de la el. Cu privire la acele neadevăruri pe care fosta soție i le spune copilului, dacă ele pot fi dovedite, se pot încadra la ceea ce legea denumește alienare parentală, Puteți încerca o acțiune judecătorească, însă poate fi greu de obținut vreo sancțiune pentru mamă.