avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate miha18

Activitate miha18

Discuție Buna seara
va rog sa-mi spuneti Politia Municipiului Serviciul Rutier in ce baza poate face o adresa la un Post de Politie local sa ceara sa-i ajute cu luare unei declaratii a unu martor intrun dosar de cercetare din raza lor. multumesc
Discuție Spor de vechime
Buna ziua.

Suntem o institutie publica .
In prezent, prin aplicarea Legii cadru 284/2010, in salariul de baza este inclus si sporul de vechime.
Avand in vedere aplicarea HG 1/2017 privind salariul minim in plata, prin care se precizeaza ca acesta nu are inclus sporurile, este legal sa adaugam la salariul minim de 1450 lei sporul de vechime aferent salariatului.
Avem salariati care au in prezent un salariul de 1645 lei, salariatul beneficiaza de un spor de vechime de 25%, daca la salariul minim de baza de la 1 februarie de 1450 lei care nu include sporuri ar trebui sa-i modificam salariul?

Discuție vanzare teren
Buna ziua, am facut schim de o parcela de 0.20ha acum 15 ani acum vreau sa-l vand, persoana spune ca nu are bani sa-mi de-a acum ce act sa fac sa fii sigura ca peste 3 luni de zile imi da banii? cu ce clauza?
Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare>
ca societate in baza carei legi si articol sunt obligat sa informez Inspectoratul Teritorial de Munca ca desfasor activitate in zilie libere legale stabilite de codul muncii ( de ex. ziua de 4 iunie)
Va multumesc.
Aveti nevoie de cartea de munca in original la Casa Judeteana de Pensii. Pentru a intra in posesia cartii de munca va prezentati la ITM Bacau cu buletinul, iar acolo o sa cmpletati o cerere tip.
Buna ziua, va rog daca ma puteti informa cu privire la sustinerea unui concurs pentru un post executare silita, debutant, in ce consta si daca puteti sa ma ajutati cu ceva teste de la examene.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Contract de voluntariat
Multumes.
Buna ziua, a-si dori sa stiu daca pot sa folosec contractul de voluntariat sau registrul zilierilor la o societate de productie, de ex. brutarie sau o fabrica de lapte? sau ce alte modalitai a-si pute sa am pentru o luna doua sa nu fac contract de munca si totusi sa fiu in regula. ( persoanele care le am nu vi zi de zi la brutarie).
Multumesc