avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate popanaid

Activitate popanaid

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal se poate incheia un contract de prestari servicii in domeniul ssm si psi cu un srl si in acelasi timp, sa am incheiat un contract de munca cu timp partial, pentru functia de inspector ssm, cu persoana care detine acel srl.
Multumesc.
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care sunt codurile CAEN pt firmele de scutite de la plata impozitului pe venit pentru angajati si care sunt ocupatiile / codurile COR care pot fi scutite de impozit pe venit.

Multumesc.
Buna ziua,
care sunt impozitele care se calculeaza pentru un salariat, inginer automatizari, angajat la o firma care are CAEN 6201 - activitati de realizare a soft-ului la comanda ?
Multumesc.
Buna ziua,
cetatean roman doreste sa infiinteze firma in SUA, mai exact in Carolina de Sud. Imi poate recomanda cineva un consultant / avocat specializat in acest domeniu ? Sau un site unde gasesc informatii pe acest subiect ?

Multumesc
Buna ziua,
absolvent de facultate de automatizari si calculatoare doresc sa-mi infiintez o firma in domeniu. Imi puteti oferi informatii in ceea ce priveste:
-legislatia in vigoare
-procedura de infiintare
-costuri minime


Multumesc.
Buna ziua,
am un credit ipotecar in euro contractat in anul 2007 de la ING. Pot sa solicit bancii conversia acestuia in RON ? Daca da, la ce curs se face conversia ?

Multumesc.
Buna ziua,
firma de instalatii electrice, atestata de catre ANRE pentru proiectare si executie, in baza unui contract realizeaza instalatiile electrice, furnizeaza tablouri electrice, intr-o hala industriala. La receptia lucrarilor "in faza determinanta" ( au fost si lucrari de constructii efectuate de catre o firma de constructii ), inspectoratul de stat in constructii nu recunoaste stampila responsabilului tehnic cu executia avizat de catre ANRE si solicita responsabil tehnic cu executia avizat de catre MEC.
Va rog sa-mi spuneti unde gasesc prevederile legale care sa ma ajute sa inteleg cand trebuie RTE avizat de catre ANRE si cand de catre MEC ?
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este procedura legala prin care am putea sa-i determinam pe locatarii unui apartament de pe scara unui bloc ( sunt 15 apartamente ) sa-si plateasca restantele la cheltuielile lunar. In acest moment apartamentul respectiv apare cu o datorie de 6.000 lei.
Va multumesc.
Discuție Desuri lemn
Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie : firma cu sediul in Romania care, in baza unui contract comercial executa instalatii electrice la o hala industriala de pe teritoriul Italiei , importa cablurile necesare acestei lucrari de la o firma din Germania. Cablurile sunt livrate pe tamburi din lemn direct pe santierul din Italia. Declaratia Intrastat se intocmeste la sediul firmei in Romania. De asemenea, tot in Romania se intocmeste si declaratia pentru Fondul de Mediu. Care ar fi modalitatea legala prin care firma din Romania sa faca dovada ca ambalajele din lemn ( tamburii in aceasta situatie) nu au ajuns pe teritoriul Romaniei. Acesti tamburi raman pe santierul din Italia.
Multumesc.
Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti ce contract colectiv de munca se aplica pentru o firma care activeaza in Romania si are codul CAEN 4321 ?

Multumesc