Pot sa infiintez PFA in alt judet decat cel de domiciliu? Daca da unde depun declaratia estimativa: la locul de domiciliu sau la sediul PFA? Cine imi emite decizia de impunere? Avand in vedere ca activitatea pe care o desfasor e la norma de venit care norma se ia in considerare de la domiciliu sau de la sediul pfa?
Multumesc!
Am un PFA cu sediu principal, fara activitate, intr-un alt judet, sa zicem X, care a fost de domiciliu pana la un moment dat.
In judetul Y in care m-am mutat cu domiciliul mi-am deschis punct de lucru .Impozitarea se face pe punctul de lucru la norma de venit.
In judetul X apartamentul unde era sediul principal se vinde. Ce ar trebui sa fac eu In conditiile date avand in vedere ca vreau sa raman impozitat pe punctul de lucru? Daca schimb sediul principal in judetul Y, la noul domicliu (mentionez ca punctul de lucru e pe un contract de comodat intr-o comuna unde norma e mai mica, iar eu locuiesc in oras unde norma e mai mare), pot sa-l declar fara activitate si sa raman cu impozitarea la punctul de lucru?
Terenul e inatabulat in cf. Unii dintre cumparatori si-au notat precontractul in cf, dar el va fi radiat automat pentru ca se implinesc 3 ani de la incheierea antecontractului pe 30 sept. 2011 (cf.ord.133/2009 art 76 al.1). Acolo mai scrie ca poate fi notat si litigiul. Adica sa-i dam in judecata inainte de a expira acest termen de 3 ani si apoi sa notam procesul?
Vanzatorul (constructorul) e persoana fizica. N-a lucrat pe societate, asa ca nu cred ca se pune problema falimentului.
Nu intentionez sa schimb destinatia din spatiu de locuit in spatiu comercial. Nu am declarat activitate la clienti, ci la sediul punctului de lucru, sunt si salariat cu CIM la aceeasi firma cu care am contract si de PFA. Doar cu acea firma colaborez in calitate de PFA, si doar pentru ea emit facturi si sunt incadrat la norma de venit pe PFA. In aceste conditii mai am nevoie de autorizatie de la primarie?
Am deschis un punct de lucru in alt judet pentru cod caen 6201(activitati de realizare a softului la comanda-soft orientat client) Intre timp mi-am schimbat si domiciliul la acel punct, dar sediul principal pfa a ramas inca la vechiul domiciliu.De la registrul comertului mi s-a spus ca pe langa inregistrarea punctului la administratia financiara de la noul domiciliu trebuie sa obtin si autorizatie de functionare de la primarie. E adevarat? Eu nu aduc clienti la punct de lucru, nu e spatiu public, nu-mi trebuie autorizatii sanitare pentru microbii de pe tastatura si mouse.Trebuie sa merg sau nu la primarie?
In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii constructiei.
In 2009, am achitat pretul total ca vanzatorii sa poata termina lucrarile,ne-am mutat, s-a facut procesul-verbal de receptie, dar nici pana acum n-au facut CF pentru bloc (exista doar pentru teren) si nu am semnat contractul final. Intre timp unii din cumparatori i-au dat dat in judecata pe vanzatori cu actiune in prestatie tabulara, iar ultimii motiveaza ca nu pot intabula daca exista litigii asupra imobilului. Mentionez ca vecinii respectivi au facut actiunea acum un an si de abia au obtinut 2 termene si nu vor ca noi sa ne alaturam procesului.
Ce atitudine sa adoptam in conditiile actuale? Sa-i dam si noi in judecata sa obtinem o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare si o actiune in prestatie tabulara? Cei de la cartea funciara spun ca imobilul nu poate fi intabulat pe bucatele, ci de-a intregul si abia apoi parcelat pe apartamente. Vom putea obtine o hotarare prin care sa-i obligam pe vanzatorii-constructori sa intabuleze atata vreme cat nu ii dau toti cumparatorii in judecata? Putem noi intabula apartamentul daca obtinem hotararea care tine loc de contract, atata timp cat se cere intabularea intregului imobil la CF? Nu e un cerc vicios? Ce e de facut?