avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Activitate amalia_paun

Activitate amalia_paun

Răspuns la discuția franciza orange
Va multumesc pentru raspuns! O sa incerc sa vb cu sefii mei si sa le atrag atentia ca ceea ce fac nu e normal, iar daca dupa aceasta discutie o sa fac chiar si o sesizare la ITM. In principiu sunt o persoana pacifista si incerc pe cat posibil ca sesisarile si reclamatiile sa fie instrumente de forta majora. Va multumesc!
Răspuns la discuția franciza orange
Problema mea este ca nu prea am cum sa demonstrez ca platesc acesti bani, deoarece ei nu se opresc pe statul de plata, pur si simplu imi avansul sau lichidarea, scazand banii respectivi. Iar cu transfer, transfer unde? Va multumesc pentru raspuns, chiar daca acesta a fost unul mai evaziv. Va multumesc!
Discuție franciza orange
Buna ziua,

Sunt angajata la o franciza orange de aproximativ 4 ani. In primii 2 ani toate bune si frumoase, in sensul ca termenii contractului de munca erau respectati. Dupa acesti 2 ani, sefii mei au considerat ca ar fi "normal" sa nu mai existe salariu de baza si fiecare dintre noi sa-si realizeze salariu banut cu banut, din bonusurile aferente fiecarui abonament efectuat. Am acceptat acesti termenii, nesemnand un alt CMI. Dupa un 1 an au micsorat la maximum si grila de bonusare, din nou fara acord scris, fara sa fie vreo comunicare ventita din partea Orange-ului, fara nimic. Bun, iar cireasa dupa tort este ca acum cateva luni cand acestia au realizat ca se poate sa realizezi un salariu bunicele fara salariu de baza, au venit cu o noua hotarare, ca noi angajatii sa platim tepele date de catre clienti, adica sa platim bonusul oferite de respectivele abonamente. Problema mea este ca luna aceasta, datorita faptului ca a trebuit sa restituit banii pentru tepe nu o sa primesc nici macar salariu minim pe economie, cu toate ca in CMI am un salariu de baza. Intrebarile mele sunt:
1. Este normal sa platesc acesti bani si sa nu inceapa remunerarea de la un salariu de baza?
2. Unde si cui as putea sa ma adresez pentru ca aceste lucruri sa se remedieze?
Eu platesc tepele acestea fara sa-mi fie data o chitanta sau sa fie o oprire pe statul de plata. Apropo, nu am semnat niciodata un stat de plata, nimic. As avea varianta sa plec, dandu-mi demisia, dar acesta lucru nu vreau sa-l faca, deoarece nu vreau sa-mi pierd drepturile de somaj.
Va multumesc anticipat!
Nu stiu daca s-a efectuat acea expertiza IML, pentru a stabili daca bunicul se afla in toate faculatiile mintale si nici ce clauze contractuale au fost puse. Eu pot sa vad acel contract? Si daca pot, cui ar trebui sa ma adresez? Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si interesul acordat problemei mele!
Buna ziua,

Acum 2 zile am aflat ca bunicul patern doreste sa faca un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere pentru casa si un teren matusii mele. Bunicul are 4 copii, din care 2 sunt decedati, inclusiv tatal meu. Contractul urmeaza a fi incheiat in luna septembrie 2011. Intrebarea mea este daca ceilalti copii mai pot face ceva cu privire la nerealizarea sau impiedicarea acestui contract. Mentionez ca matusa nu are nici un venit si din punctul meu de vedere nu are cum sa achite nici suma care probabil va fi stipulata in contractul de v-c si nici nu are cum sa-i procure hrana, medicamente, suma aceia ce trebuie data pe luna bunicului, atata timp cat ea nu realizeaza venituri. Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Gasirea actelor de proprietar
Va multumesc pentru raspuns. O sa merg la primarie sa vad ce acte mai gasesc si probabil ca de acolo o sa mai primesc si alte indicatii. Inca o data va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns! O zi frumoasa sa aveti!
Buna ziua,

De unde pot sa incep demersurile pentru gasirea actelor de proprietar ale unei casa? Povestea casei este urmatoare: Casa ale caror acte doresc sa le gasesc este a strabunicii mele. Intre timp au murit si bunicii, care nu au lasat nici un act de proprietate pentru respectiva casa. De succesiune dupa strabunica mea nu stiu nimic, in orice caz, daca aceasta a fost facuta bunicul meu a fost singurul beneficiar. De 25 de ani situatia casei este cea relatata de mine, doar ca mai nou, vecinul cu care impartim un drum de acces comun(teren care am inteles de la mama mea ca ar fi al nostru) a construit o magazie de lemne. In plus sustin ca ar avea un act, prin care atat o bucatarie de vara(a noastra), construita pe acelasi drum comun, cat si drumul ar fi ale lor. Momentan nu ne-au dat in judecata, insa mi-as dori sa stiu de unde pot sa incep sa caut dupa acte, care sa ateste cine este adevaratul proprietar si pana la urma daca si constructia si tot ce este acolo e al nostru si daca totul este legal sau nu.
Mentionez ca mama mea a fost la Directia Judeteana a Arhivelor Nationale, de unde a obtinut o copie dupa Recensamantul Agricol din anul 1941. Din anul 1941 s-au produs multe modificari atat casei, cat si terenurilor din jurul casei. Nu stiu la ce ne ajuta aceasta copie si v-as ruga sa ne lamuriti si sa ne indrumati mai departe.
Va multumesc anticipat!