De unde pot sa incep demersurile pentru gasirea actelor de proprietar ale unei casa? Povestea casei este urmatoare: Casa ale caror acte doresc sa le gasesc este a strabunicii mele. Intre timp au murit si bunicii, care nu au lasat nici un act de proprietate pentru respectiva casa. De succesiune dupa strabunica mea nu stiu nimic, in orice caz, daca aceasta a fost facuta bunicul meu a fost singurul beneficiar. De 25 de ani situatia casei este cea relatata de mine, doar ca mai nou, vecinul cu care impartim un drum de acces comun(teren care am inteles de la mama mea ca ar fi al nostru) a construit o magazie de lemne. In plus sustin ca ar avea un act, prin care atat o bucatarie de vara(a noastra), construita pe acelasi drum comun, cat si drumul ar fi ale lor. Momentan nu ne-au dat in judecata, insa mi-as dori sa stiu de unde pot sa incep sa caut dupa acte, care sa ateste cine este adevaratul proprietar si pana la urma daca si constructia si tot ce este acolo e al nostru si daca totul este legal sau nu.
Mentionez ca mama mea a fost la Directia Judeteana a Arhivelor Nationale, de unde a obtinut o copie dupa Recensamantul Agricol din anul 1941. Din anul 1941 s-au produs multe modificari atat casei, cat si terenurilor din jurul casei. Nu stiu la ce ne ajuta aceasta copie si v-as ruga sa ne lamuriti si sa ne indrumati mai departe.
Va multumesc anticipat!
mergeti la primarie si vedeti ce documente exista la dosar, la biroul de impozite si taxe locale. daca nu exista acte de proprietate pe casa si teren, trebuie sa demarati o actiune judecatoreasca menita sa stabileasca dreptul de proprietate prin uzucapiune, asta dupa intocmirea actelor cadastrale; deasemnea, vedeti si in actele de succesiune ce documente exista.
Va multumesc pentru raspuns. O sa merg la primarie sa vad ce acte mai gasesc si probabil ca de acolo o sa mai primesc si alte indicatii. Inca o data va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns! O zi frumoasa sa aveti!