avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere acte teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere acte teren

Buna dimineața!
Bunicii au deținut cu acte un teren și casa construita pe el. După decesul lor s-a dezbătut moștenirea și proprietar a devenit tatăl meu, urmând să fac acte pe numele meu. Bunicii au mai deținut peste drum de casa o grădină primit pe "viu grai", daca e corect spus, de la străbunici. Nu au plătit niciodată impozit pe acest teren. Toată lumea știe că e gradina bunicilor mei. Cum as putea face acte pe acel teren?
Uzucapiune înseamnă să plătesc 10 ani rol eu sau tatăl meu și apoi să dau in judecata sa obțin titlu de proprietate? Există o cale mai rapidă și mai buna?
Mulțumesc pentru sfat!
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2023
amigobest, utilizator
Cel mai recent răspuns: amigobest , utilizator 19:22, 25 Noiembrie 2023
Da. Și e cea corectă, nu uzucapiunea.
Sa dezbateti succesiunea după strabunici.
Mulțumesc pentru răspuns! Dezbaterea moștenirii e aproape imposibila... Rudele împărțite în toată lumea...

raluk0207 a scris:

Da. Și e cea corectă, nu uzucapiunea.
Sa dezbateti succesiunea după strabunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune nedezbatuta Nagy2000 Nagy2000 Buna,va scriu situatia mea scurt,va rog frumos sa raspunda, cine stie raspunsul.Bunica a decedat in 2005,a lasat mostenire o casa mica de 40mp,si 4 arii de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune marcelutza marcelutza Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat:bunicul meu a decedat de 2 luni.La dezbaterea succesiunii,mama mea fiind singurul copil,a aflat ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)