Buna ziua,
Sunt angajata la o franciza orange de aproximativ 4 ani. In primii 2 ani toate bune si frumoase, in sensul ca termenii contractului de munca erau respectati. Dupa acesti 2 ani, sefii mei au considerat ca ar fi "normal" sa nu mai existe salariu de baza si fiecare dintre noi sa-si realizeze salariu banut cu banut, din bonusurile aferente fiecarui abonament efectuat. Am acceptat acesti termenii, nesemnand un alt CMI. Dupa un 1 an au micsorat la maximum si grila de bonusare, din nou fara acord scris, fara sa fie vreo comunicare ventita din partea Orange-ului, fara nimic. Bun, iar cireasa dupa tort este ca acum cateva luni cand acestia au realizat ca se poate sa realizezi un salariu bunicele fara salariu de baza, au venit cu o noua hotarare, ca noi angajatii sa platim tepele date de catre clienti, adica sa platim bonusul oferite de respectivele abonamente. Problema mea este ca luna aceasta, datorita faptului ca a trebuit sa restituit banii pentru tepe nu o sa primesc nici macar salariu minim pe economie, cu toate ca in CMI am un salariu de baza. Intrebarile mele sunt:
1. Este normal sa platesc acesti bani si sa nu inceapa remunerarea de la un salariu de baza?
2. Unde si cui as putea sa ma adresez pentru ca aceste lucruri sa se remedieze?
Eu platesc tepele acestea fara sa-mi fie data o chitanta sau sa fie o oprire pe statul de plata. Apropo, nu am semnat niciodata un stat de plata, nimic. As avea varianta sa plec, dandu-mi demisia, dar acesta lucru nu vreau sa-l faca, deoarece nu vreau sa-mi pierd drepturile de somaj.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
amalia_paun , utilizator
10:00, 21 Martie 2013