avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate vorbaretu

Activitate vorbaretu

Dupa logica care o spuneti, intotdeauna esti vinovat in orice situatie pentru ca nu te-ai asigurat 100% inainte de greselile altora. Si intr-un accident auto este SI vina ta pt ca nu te-ai uitat sa vezi daca cel care a intrat in tine nu s-a asigurat. Asadar, aici vorbim din punct de vedere legal, nu moral. Poate este SI vina mea, dar cine este responsabil LEGAL de efectele acestei situatii?
De asemenea, ma intereseaza legea care spune ce mentionam de modalitatea de completare a unui formular. A fost o lege prin care si la software in momentul in care instalezi un program - inainte apareau termenii si conditiile bifate din oficiu cum ca ai fi de acord cu ele. Dar acum utilizatorul trebuie sa bifeze singur, tocmai pentru a se asigura ca cel care bifeaza optiunea "sunt de acord cu termenii si conditiile" o face in cunostinta de cauza.
Salutare.

Am o problema cu o amenda pe care am primit-o. Imediat ce am primit pv amenda am efectuat plata folosind mobile internet banking - aplicatie pe telefon. Trebuia sa fac plata intr-un cont de Trezorerie, in termen de 48 ore, ca sa pot plati jumatate. Am efectuat plata imediat, in aceeasi cu pv amenda, dar dupa 3 zile banca m-a anuntat ca am primit banii inapoi pe motivul ca am scris in loc de CUI-ul institutiei care mi-a dat amenda, CUI-ul firmei mele. Acum sunt in situatia in care trebuie sa platesc toata amenda.

Am verificat aplicatia si am vazut ca atunci cand vreau sa fac o plata catre un cont de Trezorerie, aplicatia imi completeaza automat campul CUI (care e obligatoriu) cu CUI-ul firmei mele. Evident, eu am fost indus in eroare ca mi-a aparut automat completat cu CUI-ul meu.

Intrebarea mea este daca banca poate fi tinuta responsabila pentru aceasta plata gresita. Din cate stiu eu, exista o legislatie in legatura cu formularele (de contracte, de accept licente... etc) in care nu se pot trece informatii implicite acolo unde clientul are posibilitatea de a alege.

Poate sa-mi spuna cineva care e aceasta lege care reglementeaza modul in care se scriu formularele/contractele, pentru a nu deruta clientii. Probabil tine si de OPC.

Multumesc.
Răspuns la discuția Protejare concept business
Multumesc, dar OSIM nu precizeaza asa ceva...
Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
Am o afacere pe care abia am inceput-o. Voi folosi ca exemplu un model care nu este cel real. Vreau sa implementez in baruri o modalitate de reclama inedita, amplasarea unor monitoare de mici dimensiuni pe mesele din baruri, iar pe aceste monitoare sa difuzez reclama pentru clientii mei. (In acest moment deja exista implementat sistemul in cateva zeci de baruri).
Vreau sa extind aceasta afacere in orasele mari din tara. Am facut investitia pentru un oras deocamdata si nu am puterea financiara sa o dezvolt acum in alte orase. Voi putea face acest lucru anul viitor sau in 2 ani. Dar nu as vrea ca intre timp alte firme sa preia conceptul si sa o faca ele in alte orase, blocandu-mi astfel dezvoltarea.
De mentionat ca tehnologia folosita nu e noua. E pur si simplu un monitor lcd pe care se difuzeaza reclame. Practic conceptul e cel interesant si care consider eu ca o sa fie de succes, adica amplasarea monitoarelor lcd pe mesele barurilor/cafenelelor etc.
Cum as putea face pentru a-mi proteja acest concept, pentru a nu ma trezi ca apare alta firma care face acelasi lucru? Cum pot proteja acest model de business? Ideea este sa patentez cumva acest concept si nimeni in Romania sa nu mai poata face acest tip de publicitate.

Multumesc anticipat.
Repet, e doar un exemplu aceasta marca.
Dar daca voi cere spre exemplu "National Medical TV" sau "Medical Urban TV" se poate inregistra?
Multumesc.
Situatia e in felul urmator:
Vreau sa comercializez un produs sau mai degraba serviciu, un canal de televiziune cu circuit inchis. Ca exemplu de marca: MedicalTV. Am cautat sa vad daca este inregistrata aceasta marca si se pare ca pe OAMI - [ link extern ] .
Daca depun o cerere la OSIM pentru a inregistra aceasta marca pe teritoriul Romaniei exista posibilitatea sa imi fie respinsa?

Nu am inteles prea bine ce inseamna inregistrarea la OAMI. Pe mine practic ma intereseaza daca o marca este deja inregistrata la OAMI, as putea sa o inregistrez la OSIM doar pe teritoriul Romaniei?

Va multumesc anticipat.
Vreau sa difuzez pe o televiziune cu circuit inchis - locatii private cu destinatie publica, unele materiale tv (documentare, camera ascunsa etc). Ma intereseaza daca pot difuza materiale tv fara a cere acordul celui care le-a conceput. Spre exemplu, as vrea sa difuzez show-uri cu Benny Hill.
Stiu ca era o lege care prevedea ca daca a trecut o anumita perioada de timp de la lansarea unui film (material tv etc), nu mai este nevoie de drepturi de autor pentru a fi difuzate.

Poate cineva sa ma lamureasca in privinta acestui aspect.
Multumesc anticipat.
Draga Claudia

Nu am interpretat deloc gresit ce ai spus tu. Dupa cum se vede, tu si bioenergeta sunteti adeptele "capul plecat, sabia nu-l taie". Atitudinea ta este atitudinea multora... din pacate. Pur si simplu nu vreti sa reactionati la niste nedreptati indreptate impotriva voastra. Tot intrebi de cauza ce a dus la expunerea cv-urilor. N-are nici o legatura cu compania, ci pur si simplu arunci o undita, poate apare o oportunitate. Se pare ca tu te multumesti cu putin si nu vrei sa evoluezi.
Cica nu sustii ilegalitatile... dar recomanzi inchiderea ochilor si gasirea folosirea unei cai prin dos.
Nu ai facut nici o ilegalitate, ci doar o sustii. (Corect este VREO, in nici un caz VRE-O, cum ai scris tu. Iarasi o greseala de neacceptat pentru mine, care vine mai ales din partea unui consilier juridic care ar trebui sa stie limba romana).

Bioenergeta, poate unii au familii de intretinut etc. Foarte adevarat. Tocmai, trebuie sa gasesti cea mai buna varianta pentru a face asta. Poate gasesti un job mai bine platit, cu avantaje mai multe, care iti permite sa intretii familia mai bine. De ce sa te oblige cineva sa renunti la aceasta sansa? Ai inteles gresit, nimeni nu doreste proces, ci doar respectarea legii si respectul companiei pentru care lucrezi.
cristinaboros a scris:

Parerea mea, avizata sau nu, depinde cum o vei considera :D, este ca tu singur vorbaretule, ti-ai raspuns la intrebari.. poate putin cam prea vehement la adresa consultantilor, colegilor care ti-au raspuns... As spune, si nu cred ca gresesc, ca simt ca ne lipsesc niste informatii pe care le cunosti doar tu, as spune ca au mai existat anumite situatii/circumstante care au pornit un asa val de vehementa, nu doar un e-mail, care, ai dreptate, poate fi responsabilitatea unui singur individ din toata organizatia. Poate asta ar trebui aflat inainte de a porni o cruciada impotriva conducerii. Pentru acest motiv militez si eu pentru varianta pasnica. In caz contrar, a_k ti-a expus foarte bine variantele pe care le ai la indemana.


Nu va lipseste nici o informatie. E o simpla situatie pe care voi o priviti din afara si o analizati. Nici nu trebuie sa stiti mai multe. Vehementa mea nu e izvorata dintr-un sir lung de ilegalitati, ci din afisarea unui asemenea tupeu care vine din partea unei persoane avizate (manager resurse umane). Ma revolta faptul ca vad in societatea noastra asemenea specimene in pozitii pe care nu le merita, care pur si simplu cred ca pot face orice. Nu voi tolera niciodata asemenea persoane si daca am ocazia, ii pun la zid (figurativ doar) imediat! Pentru mine varianta pasnica e demisia respectivei. Pentru voi care e?
bioenergeta a scris:

Ca sa nu mai existe probleme cel mai bine ar fi sa lasati CV-ul confidential, sa va marcati alerte care sa va anunte depsre anumite posturi si aplicati dvs unde considerati ca va avantajeaza.


Ce sa-ti mai raspund... ca ti-a raspuns a_k foarte bine.
Atitudinea ta mi se pare asa de anormala. In loc sa militezi pentru drepturile pe care le ai, tu preferi sa dai solutii dintr-astea de compromis, de plecat capul... etc. In opinia mea, un jurist ar trebui sa se zbata ca legea sa fie respectata, nicidecum interpretata in felul asta. Repet, a gasi o solutie amiabila nu inseamna a tacea si a inghiti, a incerca sa vezi cum faci fara a-l 'supara' pe angajator (in cazul asta). Si poate nu e vina conducerii, ci a unei incompetente de pe pozitia de manager resurse umane, care doreste sa-si usureze munca, pentru a nu se implica in procesele de selectie si recrutare. Incredibil!