Am urmatoarea situatie:
Am o afacere pe care abia am inceput-o. Voi folosi ca exemplu un model care nu este cel real. Vreau sa implementez in baruri o modalitate de reclama inedita, amplasarea unor monitoare de mici dimensiuni pe mesele din baruri, iar pe aceste monitoare sa difuzez reclama pentru clientii mei. (In acest moment deja exista implementat sistemul in cateva zeci de baruri).
Vreau sa extind aceasta afacere in orasele mari din tara. Am facut investitia pentru un oras deocamdata si nu am puterea financiara sa o dezvolt acum in alte orase. Voi putea face acest lucru anul viitor sau in 2 ani. Dar nu as vrea ca intre timp alte firme sa preia conceptul si sa o faca ele in alte orase, blocandu-mi astfel dezvoltarea.
De mentionat ca tehnologia folosita nu e noua. E pur si simplu un monitor lcd pe care se difuzeaza reclame. Practic conceptul e cel interesant si care consider eu ca o sa fie de succes, adica amplasarea monitoarelor lcd pe mesele barurilor/cafenelelor etc.
Cum as putea face pentru a-mi proteja acest concept, pentru a nu ma trezi ca apare alta firma care face acelasi lucru? Cum pot proteja acest model de business? Ideea este sa patentez cumva acest concept si nimeni in Romania sa nu mai poata face acest tip de publicitate.
Idee joc online
brandon5
Buna ziua.
Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international.
Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)