avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Protejare concept business
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Protejare concept business

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
Am o afacere pe care abia am inceput-o. Voi folosi ca exemplu un model care nu este cel real. Vreau sa implementez in baruri o modalitate de reclama inedita, amplasarea unor monitoare de mici dimensiuni pe mesele din baruri, iar pe aceste monitoare sa difuzez reclama pentru clientii mei. (In acest moment deja exista implementat sistemul in cateva zeci de baruri).
Vreau sa extind aceasta afacere in orasele mari din tara. Am facut investitia pentru un oras deocamdata si nu am puterea financiara sa o dezvolt acum in alte orase. Voi putea face acest lucru anul viitor sau in 2 ani. Dar nu as vrea ca intre timp alte firme sa preia conceptul si sa o faca ele in alte orase, blocandu-mi astfel dezvoltarea.
De mentionat ca tehnologia folosita nu e noua. E pur si simplu un monitor lcd pe care se difuzeaza reclame. Practic conceptul e cel interesant si care consider eu ca o sa fie de succes, adica amplasarea monitoarelor lcd pe mesele barurilor/cafenelelor etc.
Cum as putea face pentru a-mi proteja acest concept, pentru a nu ma trezi ca apare alta firma care face acelasi lucru? Cum pot proteja acest model de business? Ideea este sa patentez cumva acest concept si nimeni in Romania sa nu mai poata face acest tip de publicitate.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
vorbaretu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:46, 24 Septembrie 2009
.
[ link extern ]
Vedeti daca va foloseste acest link
Multumesc, dar OSIM nu precizeaza asa ceva...
Inregistrati-l ca marca......conceptul, adica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor pentru web-site Lady26 Lady26 As dori sa intreb cum se completeaza un forumular de la Orda pt drepturile de autor a unui web site.Din cat am citit nu se protejeaza ideile sau conceptul,ci ... (vezi toată discuția)
Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Ce este copyright ? / copyright pe idee ? oarfa oarfa Conceptul relativ de copyright (drept de autor) il inteleg. Nu pot ma pot lauda ca ii stiu toate ascunzisurile ca e absurd pentru un simplu \"citizen\". Ce ... (vezi toată discuția)