avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept autor - programe TV
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept autor - programe TV

Vreau sa difuzez pe o televiziune cu circuit inchis - locatii private cu destinatie publica, unele materiale tv (documentare, camera ascunsa etc). Ma intereseaza daca pot difuza materiale tv fara a cere acordul celui care le-a conceput. Spre exemplu, as vrea sa difuzez show-uri cu Benny Hill.
Stiu ca era o lege care prevedea ca daca a trecut o anumita perioada de timp de la lansarea unui film (material tv etc), nu mai este nevoie de drepturi de autor pentru a fi difuzate.

Poate cineva sa ma lamureasca in privinta acestui aspect.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 13:08, 21 Iunie 2009
Aveti nevoie de acordul producatorului sau al celui catre care au fost distribuie respectivele materiale , deoarece , cineva detine aceste drepturi.Si bunul intelectul are valoare , intocmai ca un bun material. Cineva l-a produs cu scopul de a-l comercializa si nu in ideea de a - l distribui gratis. Deci , chiar daca este un canal cu circuit inchis, trebuie sa respectati drepturile de proprietate intelectuala stabilite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru difuzare muzica ambientala RachiIonut RachiIonut Buna ziua! Ma numesc Ionut Rachieru si am o intrebare legata de \"Taxa pentru difuzare muzica ambientala\". Lucrez la o societate comerciala ce are ca ... (vezi toată discuția)
Preluare film youtube mfdunhill mfdunhill buna ziua, in cadrul unui buletin de stiri de pe statie TV din Romania a fost difuzat un material video filmat de mine si postat pe canalul meu de youtube. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mulțumesc pentru oportunitatea de a adresa o întrebare ... user_2021 user_2021 Buna ziua, Mulțumesc pentru oportunitatea de a adresa o întrebare ref la problema mea. Am închiriat un imobil in stare impecabila unei familii. Desigur, ... (vezi toată discuția)