Buna ziua,
Mulțumesc pentru oportunitatea de a adresa o întrebare ref la problema mea.
Am închiriat un imobil in stare impecabila unei familii. Desigur, am întocmit un contract de chirie și l-am înregistrat la organele competente. De curând, am fost atenționați de familie ca ai noștri chiriași au apărut la o emisiune TV cu o tema care nu le face cinste și anume dezastrul din imobil și modalitățile prin care pot curat. Știu ce am de făcut pe partea de distrugeri ale imobilului însă aș dori sa știu dacă exista vreo lege care interzice sa filmezi fără acordul proprietarului de drept. În contractul de chirie este stipulat ca imobilul se închiriază în scop locativ. Filmările au fost preluate pe mai multe canale media, firme de curățenie, etc. Intr-adevăr, chiriașul poate sa facă ce vrea în imobilul și sunt de acord cu asta, poate sa facă un spot video sa isi promoveze o carte de exemplu dar în acest caz scopul a fost total diferit. Mulțumesc anticipat
Buna ziua, legea apara dreptul la viata privata Conform art 74 Cod Civ, este atingere a vietii private d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal. Cum chiriasul ocupa spatiul in mod legal, este necesar acordul acestuia.
Multumesc foarte mult pentru răspunsul prompt.
Situația este cu totul alta, chiriașul care ocupa imobilul a filmat o emisiune TV în imobilul mobilat, utilat și amenajat. Eu întreb dacă avea nevoie de acordul meu ca proprietar sa facă acest lucru întrucât imagini cu imobilul meu se găsesc pe f multe canale media. Cu stima,