avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate constantina77

Activitate constantina77

Răspuns la discuția pierdere act de propietate
asa am facut.problema este rezolvata
va multumesc!
in anul 1950 bunica si bunicul meu am construit o casa.Dupa moartea bunicului meu dorim sa facem taxa de succesiune .Problema este ca bunica a pierdut contractul de propietate al imobilului si nici nu stiu unde trebuie sa ma adresez pentru a primi duplicatul contractului de propietate al casei.
Multumesc
Răspuns la discuția obtinerea titlului de propietate
da aveti dreptate.am tastat gresit.donatia catre fostul meu sot sa facut in 1974 iar sentinta civila este in anul 1995 si se prevede in ea ca eu si copii mei suntem mostenitorii terenului si al imobilulu construit de catre mine si fostul meu sot in perioada 1974-1980.
Discuție act copropietar
Buna Ziua
Imi spuneti va rog daca pot ca impreuna cu sotul meu sa o trecem in actul nostru de propietate pe care il avem pe casa si terenul nostru,pe cumnata mea cu parti de egale cu noi - 50/50 %.
Cui trebuie sa ma adresez,ce acte trebuie sa prezint,ce taxe mi se pecrep si daca trebuie sa fie prezenta cumnata mea deoarece nu locuieste in acelasi judet cu noi.

Multumesc frumos
Răspuns la discuția obtinerea titlului de propietate
PENTRU GUVERNATOR-MG
Se pare ca nu ati inteles ca eu detin un imobil si terenul aferent prin act de mostenire si nu mi-a fost luat de nimeni,doar ca nu stiu cum sa revoc titlul docrilor mei si sa obtin titlu de propietae pe casa si terenul meu.atit.
Ceea ce spuneti dumneavoastra era valabil daca imobilul mi-ar fi fost luat de catre stat sau altcineva in perioada amintita de dumneavoastra.dar in fine,asta este alta discutie
Multumesc oricum
Răspuns la discuția obtinerea titlului de propietate
Multumesc Frumos!
Doresc sa aveti amabilitatea de a ma sfatui in urmatoare problema:

In anul 1984 sotul meu primeste de la parintii lui prin act notarial de donatie inregistrat in registrul de transcriptiuni 400 mp teren ptr a construi un imobil si 800 mp pentru curtea imobilului.Terenul este donat din suprafata totala a curtii propii parintilor lui,curte in care si acestia aveau un imobil deja construit.

In 1980 sotul meu a decedat iar conform succesiunii si a sentintei civile date de judecatorie,eu si copii mei suntem mostenitorii de drept al imobilului si al celor 400+800 mp teren.
De curind m-am adresat Oficiului National de Cadastru si Publicitate Imobiliara care mi-au raspuns printr-o adresa ca numai primaria in a carei raza este construit imobilul ma poate pune in posesie si imi poate elibera titlul de propietate.
Drept urmare am trimis prin serviciul recomandat cu confirmare de primire al Postei Romine,un plic catre primaria respectiva care contine:
-cerere de punere in posesie si de eliberarea titlului de propietate semnata de mine si copii mei.
-actul notarial de donatie
-actul de mostenitor
-actul suplimentar de mostenitor
-sentinta civila
-autorizatia de constructie a imobilului si fisa cadastrala de la aceea vreme
-certificatul meu de casatorie deoarece ulterior mi-am schimbat numele
-acte identitate
TOATE ACESTEA LE-AM TRIMIS XEROCOPII PE CARE AM SCRIS SUB SEMNATURA PE PROPIE RASPUNDERE CA SUNT CONFORME CU ORIGINALUL.

Oficial nu am primit nici un raspuns de la primaria respectiva dar telefonic mi-au zis ca fostii mei socrii au solicitat si au obtinut titlul de propietate in 1995 pe imobilul lor dar si pe intreaga suprafata de teren a curtii-adica si pe ceea pe care eu am mostenito impreuna cu copii mei si care fusase donat de catre socrii mei sotului meu.
In registrele dinsilor.de taxe si impozite,eu si copiii mei figuram doar cu 360 mp teren al curtii si 40 mp teren pe care este imobilul construit.Deci de la 400 mp teren imobil si 800 mp teren curte primit prin donatie de la socrii mei,cineva,in mod gresit sau rau intentionat a inscris in registrul de taxe si impozite al primariei doar 400 mp teren.
Cei de la primarie spun,verbal,ca trebuie sa ma adresez instantei sa anuleze titlul de propietate pe care il au fosti mei socrii si numai dupa aceea pot cere eliberarea titlulu de propietate ope ceea ce mostenim eu si copiii mei.

Intrebarea mea este care anume este procedura pe care trebuie sa o urmez?
Daca trebuie sa merg in instanta,cam la ce suma se vor ridica cheltuielile totale(avocat+taxe) pina la obtinerea unei decizii favorabile mie(anularea titlului de propietate detinut de fostii socrii)?
Cui ma pot adresa exact pentru rezolvarea problemei intimpinate?

Multumesc