avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act copropietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act copropietar

Buna Ziua
Imi spuneti va rog daca pot ca impreuna cu sotul meu sa o trecem in actul nostru de propietate pe care il avem pe casa si terenul nostru,pe cumnata mea cu parti de egale cu noi - 50/50 %.
Cui trebuie sa ma adresez,ce acte trebuie sa prezint,ce taxe mi se pecrep si daca trebuie sa fie prezenta cumnata mea deoarece nu locuieste in acelasi judet cu noi.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:12, 9 August 2011
ii puteti vinde sau dona 50% si da, trebuie sa fie prezenta.
am uitat sa scriu ca nu va veti putea razgandi, odata facuta operatiunea
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
gi-jane2, moderator
Daca faceti donatie o sa fiti scutiti de impozitul pe tranzactie care vi s ar fi preceput la vanzare.
Onorariul, cat si impozitul daca o sa optati pt vanzare, se calculeaza in functie de evaluarea imobilului din expertizele imobiliare pt uzul notarilor.
Actele in ambele variante se fac autentic, la notar. Va tb certificat fiscal, cadastru obligatoriu, daca este intabulata se va cere extras de autentificare, daca imobilul este apartament adeverinta de la asociatia de proprietari precum ca at platit cheltuielile de intretinere, ultima factura de lumina. Pt vanzare certificat energetic insa nu este obligatoriu, consemandu se declaratia partilor ca sunt de acord sa incheie contractul si far a acesta.
dvs si sotul dvs puteti vinde sau dona cota de 1/2 cumnateit dvs. actele le faceti la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cojanioana cojanioana buna ziua, as avea cateva intrebari referitoare la o donatie pe care are trebui sa o primim de la soacra mea. Soacra mea are un imobil dobadit prin ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament, dar nu am primit certificatul energetic și am nevoie de el. cine trebuia să mi-l dea: vânzătorul sau notarul? Erika_Erzsebet Erika_Erzsebet Bunā ziua,asi vrea sa vā întreb,am cumpārat un apartament,înscrierea cu notarul public a fost încheiat succes,dar ám nevoie de certificatul energetic ... (vezi toată discuția)