avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea titlului de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea titlului de propietate

Doresc sa aveti amabilitatea de a ma sfatui in urmatoare problema:

In anul 1984 sotul meu primeste de la parintii lui prin act notarial de donatie inregistrat in registrul de transcriptiuni 400 mp teren ptr a construi un imobil si 800 mp pentru curtea imobilului.Terenul este donat din suprafata totala a curtii propii parintilor lui,curte in care si acestia aveau un imobil deja construit.

In 1980 sotul meu a decedat iar conform succesiunii si a sentintei civile date de judecatorie,eu si copii mei suntem mostenitorii de drept al imobilului si al celor 400+800 mp teren.
De curind m-am adresat Oficiului National de Cadastru si Publicitate Imobiliara care mi-au raspuns printr-o adresa ca numai primaria in a carei raza este construit imobilul ma poate pune in posesie si imi poate elibera titlul de propietate.
Drept urmare am trimis prin serviciul recomandat cu confirmare de primire al Postei Romine,un plic catre primaria respectiva care contine:
-cerere de punere in posesie si de eliberarea titlului de propietate semnata de mine si copii mei.
-actul notarial de donatie
-actul de mostenitor
-actul suplimentar de mostenitor
-sentinta civila
-autorizatia de constructie a imobilului si fisa cadastrala de la aceea vreme
-certificatul meu de casatorie deoarece ulterior mi-am schimbat numele
-acte identitate
TOATE ACESTEA LE-AM TRIMIS XEROCOPII PE CARE AM SCRIS SUB SEMNATURA PE PROPIE RASPUNDERE CA SUNT CONFORME CU ORIGINALUL.

Oficial nu am primit nici un raspuns de la primaria respectiva dar telefonic mi-au zis ca fostii mei socrii au solicitat si au obtinut titlul de propietate in 1995 pe imobilul lor dar si pe intreaga suprafata de teren a curtii-adica si pe ceea pe care eu am mostenito impreuna cu copii mei si care fusase donat de catre socrii mei sotului meu.
In registrele dinsilor.de taxe si impozite,eu si copiii mei figuram doar cu 360 mp teren al curtii si 40 mp teren pe care este imobilul construit.Deci de la 400 mp teren imobil si 800 mp teren curte primit prin donatie de la socrii mei,cineva,in mod gresit sau rau intentionat a inscris in registrul de taxe si impozite al primariei doar 400 mp teren.
Cei de la primarie spun,verbal,ca trebuie sa ma adresez instantei sa anuleze titlul de propietate pe care il au fosti mei socrii si numai dupa aceea pot cere eliberarea titlulu de propietate ope ceea ce mostenim eu si copiii mei.

Intrebarea mea este care anume este procedura pe care trebuie sa o urmez?
Daca trebuie sa merg in instanta,cam la ce suma se vor ridica cheltuielile totale(avocat+taxe) pina la obtinerea unei decizii favorabile mie(anularea titlului de propietate detinut de fostii socrii)?
Cui ma pot adresa exact pentru rezolvarea problemei intimpinate?

Multumesc


Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:55, 9 August 2011
o sa trebuiasca sa va adresati instantei. onorariul difera de la un avo. la altul. cel mai bine consultati live un avocat ca sa va indrume corect pasii, dupa studierea actelor.
Regimul bunurilor preluate in perioada 1945-1989 a fost reglementat prin Legea nr.10/2001. Conform acesteia fostii proprietari aveau obligatia sa notifice actualii detinatori (primaria) prin executorul judecatoresc in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a legii, termen prelungit succesiv pana in februarie 2002. In prezent o astfel de cerere nu mai poate fi solutionata...
Multumesc Frumos!
PENTRU GUVERNATOR-MG
Se pare ca nu ati inteles ca eu detin un imobil si terenul aferent prin act de mostenire si nu mi-a fost luat de nimeni,doar ca nu stiu cum sa revoc titlul docrilor mei si sa obtin titlu de propietae pe casa si terenul meu.atit.
Ceea ce spuneti dumneavoastra era valabil daca imobilul mi-ar fi fost luat de catre stat sau altcineva in perioada amintita de dumneavoastra.dar in fine,asta este alta discutie
Multumesc oricum
fata de precizarea facuta inseamna ca va este necesara doar documentatia de carte funciara pe care o intocmeste OCPI (nu de primarie) pentru intabularea imobilelor. altceva var fi de prisos...

Alte discuții în legătură

Mostenire/legea 58/1974 ContSters276364 ContSters276364 Buna ziua,am mostenit de la tatal meu un imobil compus din teren in suprafata de 225 mp,care la randul sau la dobandit prin mostenire de la defuncta sa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate elzgeo elzgeo Buna ziua! In anul 1991 s-a cumparat casa cu teren aferent de 800 mp , teren pentru care s-a plătit impozit pana in prezent. La momentul respectiv, dupa ... (vezi toată discuția)