M-am dus la casa de pensii bz pt o adeverinta de coasigurat a mamei mele care nu este inregistrata cu venit de peste 20 ani. Mi s-a spus ca este inregistrata cu venit din dividende si ca are de plata si suma de 585 ron. M-am interesat si are de luat 9 ron(habar nu avea, nu a luat niciodata).cCulmea este ca pt acesti 9 ron nu are dreptul de a fi coasigurata si mai trebuie sa plateasca si 585 ron, fiindu-i rapit dreptul la medicamentatia necesara sanatatii. Unde trebuie sa denunt aceasta problema(foarte grava, dupa mine)? Pana acum adeverinta solicitata mi s-a eliberat de fiecare data.
cum sa calculez cota parte la facturile de gaz, electricitate, net,adica cat la suta si cum trec suma intreaga din factura sau cota parte?bineinteles daca se pot deduce. cu cat la % se deduc cele de mai sus?
se poate trimite prin fax instantei de judecata o cerere cu suma de bani pe care o consider ca mi s-ar cuveni intr-un proces in care sunt constituit parte civila?
sunt parte civila in dosarul coruptiei din armata de la sfarsitul anului trecut.m-am constituit in parte civila chiar in declaratia pe care am dat-o la DNA. este suficient sau trebuie sa ma adresez din nou institutiei?prima infatisare la proces este luna viitoare. este posibil sa se dea o decizie finala doar dupa o infatisare? am inteles ca pot cere daune pana in momentul pronuntarii sentintei. este adevarat?