avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituire parte civila prin fax?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituire parte civila prin fax?

se poate trimite prin fax instantei de judecata o cerere cu suma de bani pe care o consider ca mi s-ar cuveni intr-un proces in care sunt constituit parte civila?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:11, 6 Octombrie 2011
Trimiterea prin fax echivaleaza cu trimiterea prin posta sau cu depunerea personala la registratura.
Trebuie sa aveti grija sa mentionat numarul de dosar pentru a fi sigur ca documentele transmise ajung la acel dosar.
Daca dati toate datele, aveti dovada trimiterii si constitutirea se face conform legii, in termen.
Dar daca instanta considera ca trebuie sa dati declaratii va trebui sa va prezentati la termenul fixat, alfel va puteti alege cu o amenda.
Atentiune !

Faptul ca trimiteti o cerere de constituire de parte civila in care faceti vorbire despre o suma anume ,nu este suficient pentru ca aceasta cerere sa fie admisa.
Alaturi de aceasta cerere (si mentionate in aceasta ca fiind anexe) trebuie trimise copii de pe toate actele sau probele care demonstreaza valoarea pretentiilor solicitate de dvs.
Orice cerere de despagubiri civile , este admisa in masura in care este dovedita valoarea pretentiilor solicitate cu probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere la camera preliminara marlen marlen Am urmatoarea intrebare: in cadrul urmarii penale de la parchet m-am constituit parte civila in dosar fara a preciza insa motivele si suma cu care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Actiune trimisa prin fax - se ia in calcul ora trimiterii ? sau ora primirii faxului ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! O actiune a fost trimisa prin fax. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: - se ia in calcul ora trimiterii ? sau ora primirii ... (vezi toată discuția)
Se poate constitui parte civila o persoana care trimite un e-mail in instanta? acropolis acropolis Se poate constitui parte civila in dosar penal o persoana care trimite un e-mail in instanta? E-mail-ul a fost trimis in termen la prima instanta. Persoana ... (vezi toată discuția)