avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere la camera preliminara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere la camera preliminara

Am urmatoarea intrebare: in cadrul urmarii penale de la parchet m-am constituit parte civila in dosar fara a preciza insa motivele si suma cu care doresc sa fiu sa despagubita. Acum parchetul a trimis dosarul in instanta si se afla la camera preliminara. Pot trimite catre instanta,la dosarul cauzei ,intinderea pretentiilor? Adica suma cu care doresc sa fiu despagubita? O pot trimite prin posta la dosar? Sau e prea tirziu sa mai precizez suma pe care o solicit ca despagubire?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:47, 14 Aprilie 2019
Desigur ca puteti
Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătorești. Organele judiciare au obligația de a aduce la cunoștința persoanei vătămate acest drept.
Constituirea ca parte civilă se face în scris sau oral, cu indicarea naturii și a întinderii pretențiilor, a motivelor și a probelor pe care acestea se întemeiază.
Doar m-am constituit parte civila in cursul urmarii penale fara a sa indic si suma . Asta intrebam : pot sa trimit aceasta completare la camera preliminara? Avind in vedere ca dosarul inca nu are stabilit primul termen nici la camera preliminara si nici la instanta.
Din ce am scris mai sus, da, cam asta rezulta, ca puteti sa trimiteti "completare la camera preliminara", legea nu interzice aceasta solicitare (insa procedural solicitarea nu este de esenta obiectului de camera preliminara). Oricum, in instanta, la fond, va trebui sa motivati si sa va sustineti in mod concret cererea, dupa caz, solicitarea pe latura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege penala se aplica + cererea prejudiciu, in ce temei ? + sanctiuni +.... oanaportar oanaportar Intr-un Dosar penal, unitatea noastra are calitatea de parte vatamata. Dosarul de la Parchet este din anul 2009, impotriva a 3 salariati. Dosarul de pe ... (vezi toată discuția)
Furtul calificat (art.229 ncp) Ola21 Ola21 Bună ma numesc florin acum vreo 2 ani o persoana mia furat un leptop și am primit de la judecătorie un plic ca dispune trimiterea în judecata în stare de ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Eu am facut plingere la parchet intr-un dosar penal ,parchetul a dat începerea urmaririi penale,... deci parchetul este petent; faptuitorul este ... (vezi toată discuția)