Un candidat la functia de primar poate asista la numararea voturilor intr-o sectie de votare unde candideaza el insusi, fara a avea asuprra sa o delegatie de la partidul pe care-l reprezinta, intocmita cu 2 zile inainte de ziua alegerilor?
Formula este corecta. Calculul este corect. Interpretarea rezultatului este gresita. Valoarea deducerii se rotunjeste in sus la ordinul zecilor. Deci 315 se rotunjeste in sus la ordinul zecilor adica 320.
Formula este corecta. Calculul este corect. Interpretarea rezultatului este gresita. Valoarea deducerii se rotunjeste in sus la ordinul zecilor. Deci 315 se rotunjeste in sus la ordinul zecilor adica 320.
ART. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
....
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
....
ART. 45
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe o perioada de cel mult 12 luni;
p...
ATENTIE SOMERI !!!
NU SCRIE NICAIERI CA SE POATE SUSPENDA PLATA INDEMNIZATIEI DE SOMAJ PE O PERIOADA DE 1 LUNA SAU DOUA SAPTAMANI LA CEREREA BENEFICIARULUI ,LA DATA INCADRARII IN MUNCA PE BAZA UNUI CONTRACT CIVIL SI NICI REPUNEREA IN PLATA LA INCETAREA CONTRACTULUI CIVIL IN CAZUL CAND ALEGETI SA MERGETI CA RECENZORI LA RECESAMANTUL DIN OCTOMBRIE 2011.
Dar daca totusi SE POATE indicati-mi va rog careva legea si articolul care face posibil acest lucru pentru ca eu cred ca la art 45 aliniatul 1 lit c se face referire la un contract de munca pe durata determinata si nu la conventie civila.
Sunt pline ziarele de articole in care se spune ca somerii au posibilitatea sa mai faca un ban in plus.
Dar... , daca valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei brut si el ar urma sa primeasca ca recenzor angajat cu contract civil 600 lei brut se depaseste acesta valoare si se pare ca nu poate sa primeasca indemnizatia de somaj cumulata cu venitul brut de 600 Ron.
Si cu toate astea se afirma peste tot ca se poate. De asta am spus ca nu pricep.
Daca un somer se angajeaza recenzor obtine un venit brut de cel putin 12 zile x 50 lei ron pe zi = 600 Ron si s-a depasit valoarea indicatorului social de referinta . :sorry: Acum se pare ca somerul nu mai poate sa fie nici recenzor. Nu mai inteleg nimic. Stie cineva sigur daca un somer poate sau nu sa fie recenzor?
Am pus si eu intrebarea asta .
Sa fie clar pt toti: Angajarea ca recenzor se face cu contract civil. O persoana aflata in somaj daca se angajeaza cu contract civil pierde indemnizatia de somaj. Problema e daca persona respectiva isi poate intrerupe somajul pe perioada cand este angajata ca recenzor si pe urma sa-l reia din nou.
O persoana ce primeste indemnizatie de somaj se poate angaja cu contract civil pentru a fi recenzor la recesamantul persoanelor din octombrie 2011 sau daca se angajeaza, pierde dreptul de a mai primii indemnizatie de somaj?