avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters218995

Activitate ContSters218995

Discuție Legislatie gaze
Mai sint in vigoare:
-legea 351/2004,artic 6.2.c, 9.2, 109.2, 109.6, 109.32
-legea123/10.07.2012 artic 53, 119.d,119.d, 159, 160.1, 160.2, 160.3, 194.1, 194.2
-decizia 1354/2004
Răspuns la discuția Abuz sau nu?
Da. Acesta a fost raspunsul la petitiile mele.
Discuție Abuz sau nu?
Proprietar al unei case cu curte; detine IN PROPRIETATE o instalatie de alimentare cu gaze a proprietatii(executata cu proiect legal la cererea proprietarului, platita de acesta)
Furnizorul de gaze decide UNILATERAL ''imbunatatirea'' alimentarii cu gaze a acestei proprietati, care consta in DESFIINTAREA actualei instalatii si executarea uneia noi( adica o noua conducta de alimentare pe aceasta proprietate, cu un nou amplasament, lucrare care implica un nou proiect tehnic). Furnizorul nu pune proprietarul in posesia noului proiect tehnic si nici nu da vreo despagubire
Are dreptul sa decida UNILATERAL aceasta DEPOSEDARE si sa o impuna proprietarului ?
Furnizorul de gaze are dreptul sa decida unilateral desfacerea unei instalatii de utilizare a unui proprietar(-proprietar al imobilului si al instalatiei actuale de utilizare)?
Daca da, in ce situatii?
Discuție Urgent
Rog, un raspuns concret.
Sint proprietar al unei case la curte si am o instalatie de alimentare cu gaze, executata legal conform unui proiect,platita
Sint proprietar al acestei instalatii?
S-ar putea un raspuns concret?
Va prezint un caz:-proprietar1 la curte cu casa, detine o instalatie de gaze efectuata conform unui proiect legal, platita, alimentata prin bransament comun cu o proprietate vecina(2); ambii proprietari au platit in mod egal proiectul si lucrarea;instalatia proprietatii 1 traverseaza partial proprietatea vecina 2.
-furnizorul de gaze face o lucrare de modernizare din fonduri proprii care implica separarea bransamentelor; aceasta va implica o noua instalatie proprie pentru proprietarul1 asa incit nu va mai traversa proprietatea 2;
-furnizorul sustine ca aceasta noua lucrare ii apartine si nu vrea sa ii
dea acetuia proiectul pe noua lucrare
-deci proprietarul 1 va fi deposedat de actuala lucrare(legala, facuta la cerea lui, platita)si va primi o lucrare noua executata pe proprietatea sa , fara sa primeasca nici un act.
Intrebari:
-instalatia initiala care revine proprietatii1 este sau nu proprietatea celui de la nr1?
-furnizorul de gaze este sau nu obligat sa puna la dispozitia proprietarului 1 proiectul noii instalatii?
-in caz contrar nu trebuie despagubit proprietarul 1?
Detin o instalatie de gaze efectuata legal ,cu proiect si pe care am platit-o in calitate de proprietar al casei si curtii pe care instalatia o deserveste)
Am drept de proprietate asupra instalatiei sau este proprietatea regiei de gaze?
Doresc sa stiu daca artic 31/ legea 50/1991, actualizata mai este in vigoare si ce limitari are