avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate andrei83

Activitate andrei83


Va multumesc!

adriandimitriu a scris:

daca ambele parti sunt de acord e suficient. sa nu uit! sper ca initial contractul a fost parafat la un notar. este bine ca acest act aditional sa fie parafat la acelasi notar. cred ca e suficient ca sa mentionati care este cursul valutar de plata convenit, dar notarul va sti sa va indrume mai bine

Da, am fost neatent(i).
Formularea a fost următoarea:
Prețul de achiziție pentru transferul dreptului de proprietate asupra Imobilului este de X € la care se adaugă TVA 5%, echivalentul la Y RON la care se adauga TVA 5%, în total suma de Z RON.

Sumele “Y” și “Z” nu sunt corecte. Sunt mai mari din cauza unei erori. Plata a fost făcută pentru suma corectă, prin transfer bancar.
Contractul este în mine și o societate (dezvoltator). Putem face un act adițional pentru corectarea sumelor în RON? Ambele părți sunt de acord. Exista vreun risc pentru anularea contractului sau alte consecințe legale? Vă mulțumesc!

adriandimitriu a scris:

ati fost neatent(i).
suma si moneda de plata inscrise in contract trebuie sa fie CEA IN CARE SE FACE PLATA.
intre doua persoane fizice, in Romania, este la fel de legal sa se plateasca in lei sau in alta valuta. prin urmare, pentru simplificare, se plateste in moneda scrisa in contract si gata.
daca una din parti este societate comerciala, obligatoriu plata se face in lei.
daca cineva s-a razgandit, suporta consecintele. ca orice intelegere, contractele se pot modifica, cu acordul partilor.
de asemenea, daca acest contract a fost semnat in urma une licitatii publice, de exemplu, se poate pierde vanzarea.

Buna ziua!
Am cumparat un apartament dar suma in euro trecuta in contractul de v-c nu corespunde cu cea in Ron dupa conversia Euro/Ron. Vanzatorul vrea sa modificam anexa cu prețul din contract pentru a corecta eroarea. Exista vreun risc de anulare a contractului daca dau (sau nu) curs cererii de modificare? Sunt alte riscuri pe ar trebui să le consider? Vă mulțumesc.
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de un acoperis fara autorizatie existent pe terasa unui bloc de locuinte. Si anume, am cumparat un apartament la ultimul etaj deasupra caruia exista construita, de catre vechiul proprietar si alt vecin de la ultimul etaj cu acordul scris al tuturor locatarilor, o sarpanta fara autorizatie de construire. In contractul de v-c nu este stipulat nimic referitor la aceasta constructie. Acum dupa o perioada de mai bine de 5 ani, din cauza neintelegerilor, unul dintre vecini a facut o reclamatie la serviciul de urbanism cum ca nu ar exista nici o autorizatie pt aceasta constructie. Intrebarea mea este, cui ii revine responsabilitatea in cazul unei sanctiuni din partea autoritatilor? Mie si vecinului deasupra caror ap este construita sarpanta sau tutor locatarilor de pe scara. Cu stima.
nu este rea intentie, pur si simplu apartamentul este inchiriat si pp ca pe toata durata lucrarilor eu voi pierde o anumita suma de bani....
Buna ziua,
As avea si eu doua intrebari dar inainte cred ca ar trebui sa explic situatia in care ma aflu. In noiembrie 2010 am achizitionat un apartament cu 2 camere la et 4 al unui imobil situat in Iasi. Asocia?ia de proprietari si-au dat acordul pentru construirea unei mansardei pe plan?eul de deasupra blocului, lucru specificat si in contractul de v-c. Problema este ca la momentul de fata eu nu sunt de acord cu constructia acestei mansarde. Intrebarile mele sunt:
- Poate constructorul sa ma actioneze in judecata in vederea obtinerii semnaturii in fata notarului necesare la autorizatia de constructie?
- Poate asociatia de proprietari sa ma dea in judecata in vederea achitarii cuantumului termoizolatiei executate de constructor in prealabil pe toata suprafata blocului?
Multumesc anticipat!!