avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am cumparat un apartament dar suma in euro ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am cumparat un apartament dar suma in euro trévira ...

Buna ziua!
Am cumparat un apartament dar suma in euro trecuta in contractul de v-c nu corespunde cu cea in Ron dupa conversia Euro/Ron. Vanzatorul vrea sa modificam anexa cu prețul din contract pentru a corecta eroarea. Exista vreun risc de anulare a contractului daca dau (sau nu) curs cererii de modificare? Sunt alte riscuri pe ar trebui să le consider? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
andrei83, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei83 , utilizator 07:32, 23 Noiembrie 2024
ati fost neatent(i).
suma si moneda de plata inscrise in contract trebuie sa fie CEA IN CARE SE FACE PLATA.
intre doua persoane fizice, in Romania, este la fel de legal sa se plateasca in lei sau in alta valuta. prin urmare, pentru simplificare, se plateste in moneda scrisa in contract si gata.
daca una din parti este societate comerciala, obligatoriu plata se face in lei.
daca cineva s-a razgandit, suporta consecintele. ca orice intelegere, contractele se pot modifica, cu acordul partilor.
de asemenea, daca acest contract a fost semnat in urma une licitatii publice, de exemplu, se poate pierde vanzarea.
Bună ziua,

Nu am înțeles exact situația. Trebuie văzut contractul și modalitatea în care ați făcut plata.

Numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Da, am fost neatent(i).
Formularea a fost următoarea:
Prețul de achiziție pentru transferul dreptului de proprietate asupra Imobilului este de X € la care se adaugă TVA 5%, echivalentul la Y RON la care se adauga TVA 5%, în total suma de Z RON.

Sumele “Y” și “Z” nu sunt corecte. Sunt mai mari din cauza unei erori. Plata a fost făcută pentru suma corectă, prin transfer bancar.
Contractul este în mine și o societate (dezvoltator). Putem face un act adițional pentru corectarea sumelor în RON? Ambele părți sunt de acord. Exista vreun risc pentru anularea contractului sau alte consecințe legale? Vă mulțumesc!

adriandimitriu a scris:

ati fost neatent(i).
suma si moneda de plata inscrise in contract trebuie sa fie CEA IN CARE SE FACE PLATA.
intre doua persoane fizice, in Romania, este la fel de legal sa se plateasca in lei sau in alta valuta. prin urmare, pentru simplificare, se plateste in moneda scrisa in contract si gata.
daca una din parti este societate comerciala, obligatoriu plata se face in lei.
daca cineva s-a razgandit, suporta consecintele. ca orice intelegere, contractele se pot modifica, cu acordul partilor.
de asemenea, daca acest contract a fost semnat in urma une licitatii publice, de exemplu, se poate pierde vanzarea.

daca ambele parti sunt de acord e suficient. sa nu uit! sper ca initial contractul a fost parafat la un notar. este bine ca acest act aditional sa fie parafat la acelasi notar. cred ca e suficient ca sa mentionati care este cursul valutar de plata convenit, dar notarul va sti sa va indrume mai bine

Va multumesc!

adriandimitriu a scris:

daca ambele parti sunt de acord e suficient. sa nu uit! sper ca initial contractul a fost parafat la un notar. este bine ca acest act aditional sa fie parafat la acelasi notar. cred ca e suficient ca sa mentionati care este cursul valutar de plata convenit, dar notarul va sti sa va indrume mai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs de schimb bnr antecontract/contract de vanzare george034 george034 Buna ziua, Am semnat un antecontract in iulie 2017 pentru un apartament in constructie. In antecontract am un articol privind pretul: \"3.1 Pretul total si ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare imobil O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Vand un imobil pentru un vumparator cu prima casa. Am inceput negocierile acum cateva luni in urma si ne-am inteles in preti in euro. A trecut ... (vezi toată discuția)
Plati stipulate in antecontract molo2o molo2o Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator: 2.2. Toate platile ... (vezi toată discuția)