Buna ziua,
As avea si eu doua intrebari dar inainte cred ca ar trebui sa explic situatia in care ma aflu. In noiembrie 2010 am achizitionat un apartament cu 2 camere la et 4 al unui imobil situat in Iasi. Asocia?ia de proprietari si-au dat acordul pentru construirea unei mansardei pe plan?eul de deasupra blocului, lucru specificat si in contractul de v-c. Problema este ca la momentul de fata eu nu sunt de acord cu constructia acestei mansarde. Intrebarile mele sunt:
- Poate constructorul sa ma actioneze in judecata in vederea obtinerii semnaturii in fata notarului necesare la autorizatia de constructie?
- Poate asociatia de proprietari sa ma dea in judecata in vederea achitarii cuantumului termoizolatiei executate de constructor in prealabil pe toata suprafata blocului?
Multumesc anticipat!!
Se poate formula o actiune care sa vizeze suplinirea consimtamantului dumneavoastra ... daca instanta va constata ca d-voastra cu rea credinta nu va exprimati acest acord poate dispune admiterea cererii.
Cu privire la termoizolatie ... in cele mai multe cazuri practica e ca cel care construieste mansarda efectueaza aceste lucrari de reabilitare a blocului pe cheltuiala sa. Daca insa nu aceasta este conventia cu asociatia si se hotaraste efectuarea acestei lucrari contra cost, atunci aceste lucrari trebuie suportate de catre toti proprietarii din blocul respectiv.
Va poate actiona in justitie cu obligatia de a face. Avand in vedere ca exista o clauza referitoare la aceasta in contractul de v-c inteleg ca in momentul cumpararii ati fost de acord cu aceasta situatie.