avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu asociatia de proprietari

Buna ziua,
As avea si eu doua intrebari dar inainte cred ca ar trebui sa explic situatia in care ma aflu. In noiembrie 2010 am achizitionat un apartament cu 2 camere la et 4 al unui imobil situat in Iasi. Asocia?ia de proprietari si-au dat acordul pentru construirea unei mansardei pe plan?eul de deasupra blocului, lucru specificat si in contractul de v-c. Problema este ca la momentul de fata eu nu sunt de acord cu constructia acestei mansarde. Intrebarile mele sunt:
- Poate constructorul sa ma actioneze in judecata in vederea obtinerii semnaturii in fata notarului necesare la autorizatia de constructie?
- Poate asociatia de proprietari sa ma dea in judecata in vederea achitarii cuantumului termoizolatiei executate de constructor in prealabil pe toata suprafata blocului?
Multumesc anticipat!!
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
andrei83, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei83 , utilizator 00:55, 17 August 2011
Se poate formula o actiune care sa vizeze suplinirea consimtamantului dumneavoastra ... daca instanta va constata ca d-voastra cu rea credinta nu va exprimati acest acord poate dispune admiterea cererii.
Cu privire la termoizolatie ... in cele mai multe cazuri practica e ca cel care construieste mansarda efectueaza aceste lucrari de reabilitare a blocului pe cheltuiala sa. Daca insa nu aceasta este conventia cu asociatia si se hotaraste efectuarea acestei lucrari contra cost, atunci aceste lucrari trebuie suportate de catre toti proprietarii din blocul respectiv.
Va poate actiona in justitie cu obligatia de a face. Avand in vedere ca exista o clauza referitoare la aceasta in contractul de v-c inteleg ca in momentul cumpararii ati fost de acord cu aceasta situatie.

nu este rea intentie, pur si simplu apartamentul este inchiriat si pp ca pe toata durata lucrarilor eu voi pierde o anumita suma de bani....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura contract - riscuri, consecinte marijuan marijuan Vecinii mei tin neaparat sa izoleze blocul cu polistiren. Nu vreau sa fiu singurul care se opune, dar am pretentia sa foloseasca vata nu polistiren, cel putin ... (vezi toată discuția)
Termoizolatie apartament bloc ContSters138306 ContSters138306 Buna ziua. Suntem posesorii unui apartament cu 3 camere la parterul unui bloc din sectorul 6. Am dori sa realizam o lucrare de termoizolatie exterioara, dar ... (vezi toată discuția)
Abuzul presendintelui de asociatie de proprietari vinti vinti in blocul de 10 etaje unde locuiesc s-au termoizolat peretii laterali de nord si de sud (???):O si am solicitat sa se termoizoleze si peretele din scara din ... (vezi toată discuția)