avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Caralumba

Activitate Caralumba

Multumesc.
CIM poate fi suspendat pe o perioada anume din initiativa salariatului? Este vorba de ingrijirea mamei bolnave, speta pe care nu am regasit-o in lege.
Multumesc.
Buna ziua,
Mult discutata obligativitate (sau nu) a montarii detectoarelor de gaze a ajuns intr-un nou punct, si anume : asociatia de proprietari este somata de Distrigaz (Engie) sa faca revizia obligatorie (odata la 2 ani) a instalatiei dar, atunci cand firmele agreate de ei pentru a efectua verificarea au fost contactate, acestea au refuzat sa efectueze verificarea pe motiv ca nu sunt montate detectoarele de gaze. Ori, in comunicatul ANRE se arata clar ca montarea detectoarelor nu este obligatorie (cu exceptia cazurilor cand instalatia nu indeplineste conditiile tehnice de functionare in siguranta). Ne intrebam atunci, daca nu se face verificarea, cum se poate stabili daca instalatia este in regula sau nu? Cum se poate rezolva aceasta problema? Va multumim anticipat. ( [ link extern ] )
As dori sa stiu daca se poate ca imediat ( in timpul aceleiasi vizite la notar) dupa dezbaterea unei succesiuni sa se faca si o donatie a unui loc de veci cuprins in acea succesiune.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Succesiune
Maxime multumiri, prompt si la obiect.
Discuție Succesiune
Povestea are 3 personaje : sot, sotie, mama sotului.
Cronologia evenimentelor : 1. divort intre cei doi soti, nu se face partajul ( au un apartament in proprietate 50/50 ), nu au copii;
2. moare sotul divortat
3. revine sotia divortata si doreste partea ei de mostenire
Intrebari : 1. succesiunea evenimentelor ar trebui sa fie partaj apoi succesiune, corect ?
2. care sunt drepturile celor doua (mama sotului divortat-decedat vs sotie divortata) ?
3. dupa partaj, poate sotia divortata sa deschida succesiune fara sa anunte ca ar mai fi cineva interesat ? se poate bloca cumva la notar o asemenea actiune ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Domnilor, maxime multumiri pentru promptitudine.
Toate cele bune va doresc.
Asa cum spune si titlul, este posibil sa se recupereze parte din banii platiti pentru asigurare auto in cazul instrainarii acestuia ? Este cunoscut faptul ca in cazul unei vanzari-cumparari auto, asigurarea platita de vanzator se pierde odata cu inmatricularea masinii de catre cumparator ( acestuia i se pretinde o noua asigurare-a aceluiasi autoturism-in care sa se regaseasca numele noului proprietar ); intrebarea este : se pot recupera banii aferenti asigurarii pentru lunile de care nu se beneficiaza ? Daca da, cum ? unde ?
Multumesc anticipat.
Multumesc mult, indraznesc sa insist un pic : adunarea generala poate hotari "soarta" unor locatari care vor sa foloseasca uscatoria in scopul pt.care a fost creeata ? In cadrul adunarii generale bineinteles ca vor vota foarte multi (de la alte scari ale blocului) pe care problema in sine nu ii afecteaza in niciun fel; nu poate fi vorba de un vot mai "local" ? adcica doar cei de pe scara respectiva ?
Buna ziua, as dori sa aflu daca o uscatorie de la o scara a unui bloc, folosita ca atare de catre doritori, poate fi folosita de unul dintre locatari ca depozit(magazie) in virtutea faptului ca este "parte comuna"?
Multumesc anticipat pentru raspuns.