avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Povestea are 3 personaje : sot, sotie, mama sotului.
Cronologia evenimentelor : 1. divort intre cei doi soti, nu se face partajul ( au un apartament in proprietate 50/50 ), nu au copii;
2. moare sotul divortat
3. revine sotia divortata si doreste partea ei de mostenire
Intrebari : 1. succesiunea evenimentelor ar trebui sa fie partaj apoi succesiune, corect ?
2. care sunt drepturile celor doua (mama sotului divortat-decedat vs sotie divortata) ?
3. dupa partaj, poate sotia divortata sa deschida succesiune fara sa anunte ca ar mai fi cineva interesat ? se poate bloca cumva la notar o asemenea actiune ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Caralumba , utilizator 09:28, 18 Mai 2013
1. Corect; dar nu au nicio legatura una cu alta.
2. Nu au nicio legatura una cu cealalta; sotul fiind divortat la momentul decesului, sotia nu mai are calitatea de sotie supravietuitoare si deci nici drept la mostenirea fostului sot si nici nu se mai poate vorbi de o legatura intre ea si fosta soacra.
3.Sotia are doar un "drept" de partaj dar nu mai are vocatie succesorala dupa fostul sot, deci nu poate deschide nicio succesiune, deoarece nu are ce sa ceara.
Maxime multumiri, prompt si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tanase67 tanase67 Soccrul meu si-a parasasit domiciliul conjugal in 1989 soacra mea si-a crescut singura cinci copii.Acum 2 ani el a intentat actiune de divort care s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)