avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate ramona-bucea

Activitate ramona-bucea

Da, aveti dreptate. Multumesc!
As dori sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea situatie: am o salariata care a avut CM pentru sarcina si lauzie pana la 31 ian.; desi am anuntat-o ca inainte de sfarsitul lunii ianuarie trebuie sa vina sa-si faca cererea pentru a intra in CCC, se pare ca nu a retinut. In conditiile in care pentru perioada 1-7 febr. nu este acoperita in nici un fel si avand in vedere ca suspendarea de CIM nu se poate face retroactiv, se poate s-o trec in CFP pentru aceasta perioada (bineinteles, cu cerere facuta de ea)?
Buna ziua,

Se poate incheia un contract intre 3 parti, prestator-client-beneficiar?
Este vorba despre intermediere activitate, dar pentru ca nu face obiectul nostru de activitate, nu putem aparea in contract ca intermediar
Buna dimineata. Poate sa-mi spuna cineva, va rog, care este termenul limita de depunere al dosarului pentru un tatic care vrea sa intre in CCC? (mama este conditionata de cele maxim 126 zile de concediu pentru sarcina si lauzie, dar tatal?)
Răspuns la discuția Contestare concediu medical
Multumesc pentru raspuns. Concedierea o fac intr-adevar urmand toti pasii legali; sunt insa curioasa daca sunt angajatori care au recurs la astfel de solutii (concediere) pentru a reduce din CM-urile fictive.
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie pentru care va solicit ajutorul: in data de 4.08 un salariat a solicitat CO pentru perioada 5-8.08 pentru a merge la mare; deoarece era deja programat in CO in perioada 18-29.08, i s-a refuzat concediul; drept urmare si-a anuntat seful ca-si va lua CM, ceea ce s-a intamplat. Fiind sunat in perioada de CM a recunoscut ca este la mare, iar cand a revenit la munca a dat declaratie scrisa ca a platit doctorului o suma de bani pentru eliberarea documentului. Am trimis un mail la CAS cu cele 2 documente (CM+declaratia lui) prin care anuntam intentia de refuz la plata. La 1 sept. salariatul trebuie sa revina la munca din CO, dar dl.director doreste concedierea lui pe motive disciplinare pentru CM-ul fictiv. In aceste conditii am urmatoarele intrebari:
- CM-ul va fi neplatit pana la solutionarea spetei (raspuns CAS)?
- concedierea poate fi considerata totusi abuziva? (mentionez ca in ROI avem specificata ca interdictie a salariatilor "simularea de boala in vederea absentarii de la locul de munca").
Multumesc!
Răspuns la discuția Informare modificare cim
Multumesc pentru raspuns. Am vazut in CM ca nerespectarea acestui articol nu atrage dupa sine raspunderea contraventionala, dar doream sa stiu daca in practica a fost cineva amendat ...
Buna ziua tuturor. As dori si eu sa stiu daca vreun angajator a primit amenda pentru ca nu a respectata art. 17 din CM privind informarea modificarii CIM. Multumesc
Răspuns la discuția Revisal modificat 16.08.2011
In Manualul de utilizare la sectiunea Contracte- Inregistrare contract se specifica :
"In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Data la care produce efecte: se selecteaza din controlul de data calendaristica data la care se introduc datele."