avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CFP inainte de suspendare CIM pentru CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CFP inainte de suspendare CIM pentru CCC

As dori sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea situatie: am o salariata care a avut CM pentru sarcina si lauzie pana la 31 ian.; desi am anuntat-o ca inainte de sfarsitul lunii ianuarie trebuie sa vina sa-si faca cererea pentru a intra in CCC, se pare ca nu a retinut. In conditiile in care pentru perioada 1-7 febr. nu este acoperita in nici un fel si avand in vedere ca suspendarea de CIM nu se poate face retroactiv, se poate s-o trec in CFP pentru aceasta perioada (bineinteles, cu cerere facuta de ea)?
Cel mai recent răspuns: ramona-bucea , utilizator 08:30, 9 Februarie 2016
... suspendarea de CIM nu se poate face retroactiv,...

Eu am o parere contrara si va spun ca se poate.

In REVISAL, potrivit HG 500/2011, suspendarea c.i.m. se inregistreaza in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii c.i.m.

Se poate s-o treceti in CFP pentru acea perioada, daca exista o solicitare facuta de salariata respectiva. Sincer sa fiu, nu vad oportunitatea acestei solutii.

Da, aveti dreptate. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfp se inregistreaaza in revisal cf h.g 500/2011? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori sa stiu si eu 1. concediile fara plata a angajatilor se inregistreaza in Revisalul cel nou? 2.se inregistreaza ca si suspendare? 3.se ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in noul revisal magnectical magnectical Buna ziua tuturor! Exista pareri diferite in privinta transmiterii CFP in Revisal 506.Daca un salariat se afla in CFP mai putin de 30 de zile , se mai ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa expirare concediu crestere copil atlassport atlassport In data 20.02.2013 a intrat o angajata in concediu de crestere copil pentru 2 ani.(CIM a fost suspendat) Acum vreau sa incetez CIM, nu se mai intoarce la ... (vezi toată discuția)