Executare silita a unuia dintre soti (administrator) - ce se intampla cu bunurile comune?
Buna ziua, as dori ajutor intr-o speta care ii priveste pe parintii mei (casatoriti - mama pensionara, tata administrator de firma):
Datele problemei:
- firma tatalui meu a intrat in insolventa din cauza datoriilor la anaf, inca nu a primit notificare de executare silita (din cate stiu eu)
- mama si-a cumparat acum doi ani o casa la tara din banii obtinuti ca mostenire de la parintii ei (pe actul de proprietate apare si numele tatalui meu)
- exista si un credit pe numele firmei care, la fel, va fi supus executarii silite la care au folosit apartamentul conjugal ca gaj (a semnat si mama)
Intrebari:
1. In cazul executarii silite de la ANAF, apartamentul bun propriu va intra in bunurile sub sechestru? Cota mamei mele de asemenea?
2. In cazul exec silite de la ANAF casa mamei mele poate fi bun pus sub sechestru avand in vedere ca apare si tata ca proprietar?
3. In cazul executarii silite de la creditor - apartamentul gaj e integral luat de banca? Dar casa de la tara, achizionata de mama?
Inca nu sunt complet in cunostinta de cauza, posibil sa existe si alte date ale problemei, dar as aprecia mult cateva pareri.
Buna ziua! Planuiesc sa imi iau soarta in propriile maini si sa infiintez o firma. Sunt curioasa daca pot avea ca asociat o alta firma (in familie) si, ca atare, de ce documente as avea nevoie pentru ca firma respectiva sa fie eligibila? Multumesc
Buna ziua! Am o intrebare legata de cum as putea rezilia un contract telecom de abonament mobil facut de mama mea. A primit un apel de la firma de telecom in care i s-a prezentat un produs nou (date incluse, super viteza etc.) dar care nu i s'a explicat ca fiind un Abonament telecom nou. Era in contextul in care ii expira contractul vechi si a fost de acord sa prelungeasca acest contract, ea intelegand ca de fapt tot adaosul se aplica la oferta deja existenta. A confirmat cu domnul apelant in repetate randuri ca suma de plata lunara va ramane la fel si a ramas ca in curand va primi contractul si cele aferente. Trei zile mai tarziu dansa a primit telefonul nou (obtinut in urma reinnoirii de contract vechi) iar in data de 16 sept a primit factura pentru noul set de servicii. In factura era inclus un ABONAMENT (nr nou) de 30 euro lunar, nr aferent unei cartele pe care nu a primit-o, de care nu are nevoie si pe care doreste sa o anuleze. Ulterior a vb din nou cu domnul apelant si dansul i-a recomandat sa mearga la un magazin telekom si sa o declare pierduta pentru a primi cartela. Zis si facut, cei de la magazin au facut o plangere catre "centru", iar in urma conversatiei cu acestia i s-a spus ca rezilierea contractului se face doar daca plateste in avans cei 30 euro pentru 24 luni de contract. Mama mea a facut aceste demersuri pe numele cabinetului medical (CMI) si mentionez ca iese la pensie in 4 luni. Ce putem face pentru a inchide abonamentul respectiv - pe care o obliga sa il plateasca desi nu a beneficiat de servicii si nici nu le doreste. Scuze pt mesajul lung.
Buna ziua! In urma unor amenzi si impozite neplatite la timp, din comoditate mai mult, am ajuns sa am poprire pe contul de salariu - o treime din salariu (cam toata suma datorata ANAF). Inteleg ca nu mai pot accesa banii blocati pana la ridicarea popririi, iar accesul la restul de fonduri doar prin intermediul ghiseului bancii. Odata cu poprirea asta, se considera banii blocati ca plata pentru datoria mea? Care sunt pasii pentru ridicarea sanctiunii? Multumesc, stiu ca s'a mai discutat subiectul, dar as aprecia cateva raspunsuri scurte si la obiect. Mentionez ca nu mai las amezi neplatite in viitor
Buna ziua! Ma intereseaza modul legal in care as putea obtine un nr de telefon folsoit de cei ce mi-au talharit parintii. Urmand binecunoscuta schema a "accidentului" niste indivizi mi-au contactat mama si au reusit sa o convinga sa le dea economiile lor. Politia a fost anuntata si au venit dupa 12 ore sa ia amprente, etc. Am o imagine neclara de pe camerele de supraveghere din casa scarii dar Digi nu imi da numarul de pe care s-a facut apelul. Stiu ca probabil a fost un prepay, dar tousi e o cale de urmat. Cum ii pot obliga legal sa o faca? Multumesc