avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate llavys

Activitate llavys

Bună ziua. În 12.02.2020 am terminat școala de șoferi, pe 12.03 am luat sala. Eram programata pe 15. 04 la oraș, datorita la Covid s a amânat pana pe 23.07. Din păcate l am picat și sunt programata pe 21. 10 acum. Întrebare este, s-a prelungit valabilitatea actelor fisa medicala, școală și pentru ce perioada sau nu? Fisa am făcut-o pe 15.10.2019, dacă nu s au prelungit, ar tb refăcută. Mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
Valabilitate acte școală de șoferi.
Răspuns la discuția Concediu creștere copil
Buna ziua. Cind m-am angajat am adus actele de incheiere a contractului cu celalalt angajator, cu vechimea revisal, certificatul de nastere al copilului etc si am intrebat daca mai sunt necesare si alte documente si mi-au spus ca nu.
Buna ziua. Am urmatoarea situatie, eu lucrez la stat, sotul in mapn, În perioada aceasta la mine la serviciu se solicita sa mergem prin rotatie, iar sotul nu are cum sa isi ia liber fiind perioada de urgenta,iar eu nu pot deoarece nu are cine sa imi faca treaba pana pe 15 mai,cel putin. Sotul spune ca la ei se ofera o suma de bani sa angajam pe cineva, fiind obligati amandoi sa mergem la serviciu, dar eu merg 2, 3 zile pe saptamana, ar fi legal? Sincer, nu am cu cine lasa copilul cind merg la serviciu, dar nici nu vreau sa ma trezesc ca am probleme dupa. Sper sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc
Bună ziua. Va rog sa ma ajutați cu informația următoare. Am o vechime în munca de 7 ani și 6 luni, după 2 ani de creșterea copil. Din ccc am revenit dar la un alt angajator, de la privat, la stat. Aici mi se spune ca la transa de vechime rămân la 2, între 5 - 10,nu mi se ia în considerare ccc. Este corect? Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția concediu medical
Va multumesc, Asta am inteles si eu, am facut deja o cerere catre AJPIS si astept raspunsul.
Răspuns la discuția concediu medical
Buna ziua, Din ce mi-ati trimis eu inteleg ca trebuie sa am 6 luni in ultimile 12 luni, nu ca cele 6 luni trebuie sa fie din data de 03.03-03.09 de exemplu. Sau inteleg gresit?Da, in cazul de fara medicul era obligat, eu la fel, deoarece nu a fost dorinta mea sa ma imbolnavesc, Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna ziua. Am fost in concediul de crestere a copilului si nu am revenit la vechiul loc de munca deoarece mi-am schimbat domiciliul ,intr-un alt oras. Din pacate, ca oricine presupun, nu am realizat ca, iesire din ccc se va intampla cu o luna inainte de a implini copilul meu 2 ani si ca, bineinteles raman neasigurata la Sanatate. Am iesit din ccc in data de 27.01, copilul a facut 2 ani in 27.02, eu m-am angajat in 04.03. L noul loc de munca am fost nevoita sa imi iau medical de pe data de 03.09, neavand cele 6 luni fara o zi. Acum mi se cere sa restitui banii pt concediu medical...Eu nu inteleg de ce trebuie sa dau inapoi banii pentru integral, daca practic nu am fost acoperita 1 zi, si de ce mi s-a dat adeverita pt medic, daca ei stiau de cele 6 luni de cotizatie? Cum sa procedez acum?
Bună ziua. Diferența este probabil din cauza faptului ca cel trimis de ei este de la reprezentanta, iar eu m am adresat la un service autorizat. Nu pot rămâne cu mașina și sa mi acopere reparația acolo? Sau sa ma despăgubească cu o suma de bani și gata? Eu nu doresc sa rămână făra mașina pt ca un șofer neatent nu mi a dat prioritate. Și nu e vb ca mașina este nesigura, altfel de ce în constatare îmi trec grilaj fata, bara fata,ghidaj aer etc nu piese importante. Sp mi legal cum sa procedez sa rămân cu ea, fără sa ma trezesc ca pe viitor nu o pot vinde sau sa fiu obligata sa o radiez și sa ma despăgubească cât sa mi ajungă sa o repar, nu sa ma îmbogățesc. Mulțumesc
Bună ziua, În urma unui accident din cauza celuilalt șofer mi s a dat dauna totala. La constatare mi s a trecut doar elemente de cosmetica, bara fata, aripa etc Eu vreau sa îmi repare mașina, nu sa mi o oprească și sa mi dea nici măcar 6000 RON pe ea, dar îmi sp ca nu se poate, ca trebuie radiata, ca nu o pot vinde după etc. Nu mi se pare corect, celalalt întra în mașină mea și eu rămân fără mașina. Ma pot obliga sa accept dauna totala dc vreau sa mi repare "epava", după cum se exprima ei? Mașina funcționează, de unde a avut loc accidentul am venit cu ea 700km pana acasă, sunt doar de cosmetica de înlocuit și la un alt service mi au sp ca ma costa în jur de 2000 RON, nu peste 6000 RON ca la reprezentanta. Cum trebuie sa procedez? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.