Va multumesc foarte mult pentru raspunsul promt. Dupa ramanerea irevocabila a acestei hotararii pronuntate in contestatia la executare, unde v-a putea sa depuna aceasta cerere de restituire a cautiunii?
Va multumesc
Buna ziua tuturor,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.
Bunica mea in urma unui proces de rezolutiune a unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, in care solutionarea a dat castig de cauza ei , i-a fost deschis un proces cu executare silita, a apartamentului in cauza. In urma acestui proces , a deschis un proces de contestatie la executare cu bineintelesa suspendare provizorie , in care a platit o suma de bani ca si cautiune. In procesul de contestare la executare solutia a fost de admitere a cererii dumneaei si anuleaza formele de executare intocminte de BEJ...in dosarul de executare cu nr...
Intrebarea mea este , in cazul de fata , ea poate sa-si recupereze banii de pe cautiune , inapoi?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu un sfat pentru o prietena de familie.
In anul 2007, in orasul meu , a inceput febra construirilor de apartamente tip mansarda, pe blocurile de 4 etaje.Prietena mea si-a vandut casa pentru ai cumpara fetei ei , un astfel de apartament.In anul 2008, luna a cincea, a contactat o firma care executa si vindea astfel de apartamente. A platit integral acest apartament( 110.000 RON)si urmand ca in interval de 6 luni de la emiterea autorizatie de constructie , sa se construiasca, si sa fie dat in folosinta. Firma s-a obligat sa respecte conditiile contractuale si sa plateasca penalitati pentru intarzieri.Pe 30 octombrie 2009, ar fi trebuit sa-i fie predat apartamentul, dar nu s-a intamplat.A constatat cu stupoare ca apartamentele nu au fost facute iar administratorul firmei, a trecut toate bunurile si banii, pe numele sotiei si a altor persoane , iar firma a declarat-o in faliment.,si in felul acesta multe persoane au ramas fara locuintele promise si cu banii luati.
Intrebarea mea este , daca acesti oameni pagubiti , isi mai pot recupera banii de la acest administrator si cum, sau ce pot face?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Si de unde stiu eu care sunt cei 33 % din veniturile sale , atata timp cat nu am nici o hartie care sa evidentieze venitul sau.El imi poate trimite orice suma vrea.De aceea va intreb ce pot face pentru a sti venitul sau realizat din luna a zecea a anului trecut pana in prezent , pentru a calcula cei 33%.
Va multumesc
Buna ziua tuturor,
As dori sa ma ajutati cu ce as putea face legal in privinta urmatoarei probleme pe care o am .
Anul trecut in luna a zecea mi s-a finalizat divortul .In urma desfacerii casatoriei mi s-au incredintat ambii copii, minori fiind, cu obligatia fostului sot , la plata pensiei de intretinere in beneficiul minorilor , in cuantum de 33% din veniturile pe care le realizeaza.
Din luna februarie al acestui an , unitatea la care lucreaza ,incepu-se sa-mi trimita pensia de intretinere ,prin mandat postal , dar nu o suma fixa , aceasta variand de la luna la luna, timp de 3 luni , dupa care am primit banii , tot prin mandat postal , din partea fostului sot.In primele doua luni am primit suma de 350 lei, apoi 340 lei , iar luna trecuta 300 lei.
Intrebarile mele sunt :
- in venitul realizat de acesta, sunt incluse si bonurile de masa si respectiv cele cadou?
-cum pot sti ce inseamna 33% din venitul pe care il realizeaza?Ar trebui sa cer unitatii la care lucreaza, sa-mi trimita ,,fluturasul,,cu veniturile realizate in fiecare luna? Daca am dreptul de a cere acest act,ar trebui sa deschid proces pentru a le obtine sau pentru a fixa o suma fixa pe luna cu privire la suma datorata copiilor?
Va rog sa ma sfatuiti cu ce ar fi cel mai bine sa fac in aceasta privinta.Am un salariu de 800 ron , o casa de intretinut , 2 copii care sunt la scoala iar pentru unul di ei platesc pregatire la doua obiecte fiind inclasa a 7 a, iar tatal , nu contribuie cu nimic in plus.
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat .