avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu un sfat pentru o prietena de familie.
In anul 2007, in orasul meu , a inceput febra construirilor de apartamente tip mansarda, pe blocurile de 4 etaje.Prietena mea si-a vandut casa pentru ai cumpara fetei ei , un astfel de apartament.In anul 2008, luna a cincea, a contactat o firma care executa si vindea astfel de apartamente. A platit integral acest apartament( 110.000 RON)si urmand ca in interval de 6 luni de la emiterea autorizatie de constructie , sa se construiasca, si sa fie dat in folosinta. Firma s-a obligat sa respecte conditiile contractuale si sa plateasca penalitati pentru intarzieri.Pe 30 octombrie 2009, ar fi trebuit sa-i fie predat apartamentul, dar nu s-a intamplat.A constatat cu stupoare ca apartamentele nu au fost facute iar administratorul firmei, a trecut toate bunurile si banii, pe numele sotiei si a altor persoane , iar firma a declarat-o in faliment.,si in felul acesta multe persoane au ramas fara locuintele promise si cu banii luati.
Intrebarea mea este , daca acesti oameni pagubiti , isi mai pot recupera banii de la acest administrator si cum, sau ce pot face?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:31, 17 Septembrie 2011
Nu stiu in ce masura se va stabili ca a fost inselaciune.
Sa incerce sa isi caute un avocat ca sa incerce un proces civil.
Greu de spus daca isi va mai recupera banii...
In principiu nu este totul peierdut, insa trebuie vazut in concret cum sau desfasurat actiunile intreprinse de administratorul societatii, asta pentru a vedea ce cale/actiune in justitie trebuie urmata. Vizavi de inselaciune trebuie sa stiti ca obiectul juridic al infractiunii il constituie relatiile sociale cu caracter patrimonial care implica incredere si buna-credinta a celor ce intra in aceste raporturi. De asemenea mijloacele de inducere in eroare pot fi variate, ele depinzand de caracteristicile faptuitorului. In fine cel mai bine ar fi sa consultati un practician.
In cazul in care societatea este angrenata intr-un proce de insolventa/faliment puteti solicita in anumite conditii atragerea raspunderii patrimoniale a administratorului ori organelor de conducere ale societatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Asememni colegilor mei va recomand sa consultati un avocat. Din ce ati citit in Regulament nimeni nu se poate hazarda sa va dea raspunsuri fara a consulta actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate in urma hotararii judecatoresti Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O societate care in septembrie 2012 are o hotarare a Tribunalului Bucuresti in care se stipuleaza ca in baza art. 131/legea 85 privind procedura ... (vezi toată discuția)
Proces civil castigat degeaba DAIANA_ DAIANA_ Cand se castiga o somatie de plata, dar debitorul nu achita, si apeland la executor constati ca are sold zero si nici bunuri pe firma, ce faci? Executorul nu ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)