avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Proces civil castigat DEGEABA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Proces civil castigat DEGEABA

Cand se castiga o somatie de plata, dar debitorul nu achita, si apeland la executor constati ca are sold zero si nici bunuri pe firma, ce faci? Executorul nu are dreptul legal de a se indrepta impotriva administratorului. Administratorul, care se presupune ca reprezinta societatea si raspunde pentru aceasta, ce face? Sta linistit? Ca nu sunt bani in contul firmei si asta e !?
Stiu ca nu exista o inchisoare a datornicilor, dar chiar nu se poate face nimic legal in sensul asta ,care sa exercite presiune asupra lor in scopul stingerii debitului? Adica in ritmul asta....se ajunge ca fiecare sa ia marca cand vrea si sa o plateasca cand poate, daca poate!
Pe penal...nu e inselaciune.....dar ce ar putea fi? De ce-ar putea fi acuzat un debitor?
O idee, un sfat ? (de resemnare presupun)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 23:13, 5 Decembrie 2008
Nu aveti alta solutie decat sa deschideti procedura de faliment a firme daca debitul este mai mare de 10.000 lei si in cadrul procesului sa cereti raspunderea administratorului.
In cazul srl-urilor raspunderea este limitata la aportul la capitalul social. In esenta, nu puteti face nimic, daca este vorba de firme mici, care nu au debite mai mari de 10 000 lei. In plus, procedura insolventei dureaza foarte mult si de cele mai multe ori nu recuperati nici macar cheltuielile de judecata si executare. Singurul "avantaj" ar fi ca puteti deduce fiscal creantele nerecuperate, in conditiile prevazute de normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal.
daca aveti o creanta mai mare sau egala de 10000 de lei noi puteti sa deschideti procedura insolventei si in cadrul acesteia sa cereti raspunderea patrimoniala a administratorului. insa este o procedura greoaie, din care e greu sa va recuperati creanta, pentru ca participa toti creditorii societatii respective si au prioritate bineinteles creditorii bugetari adica statul si cei care au creante garantate.
din pacate in Romania sistemul nu ofera prea multe sanse in cazul acesta.
Nu , creanta nu depaseste plafonul minim pt care se poate depune cererea de declansare a insolventei. Ma gandesc , daca ar fi fost posibil in cadrul somatiei, ca masura preventiva, sa fi cerut raspunderea administratorului? Ar fi fost posibil? Ca nu am mai auzit de somatii care sa angajeze si raspunderea personala a administratorului....Si creantele se deduc numai in urma declararii falimentului? Asa ce se intampla cu ele? Sunt castigate in acte...dar nu si in cont....
Si uite asa...azi 5000 pierduti ...maine alti 5000 neplatiti de un alt debitor,.....si iata un creditor fraierit cu zeci, sute de milioane.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand soldul este zero..... DAIANA_ DAIANA_ Cand se castiga o somatie de plata, dar debitorul nu achita, si apeland la executor constati ca are sold zero si nici bunuri pe firma, ce faci? Executorul nu ... (vezi toată discuția)
Executorul afla ca firma e in dizolvare DAIANA_ DAIANA_ Data post: Luni, 15 Decembrie 2008, 13:21 Subiect: Recuperare creanta de la firma in dizolvare Buna ziua, Problema pe care v-o expun ar fi ... (vezi toată discuția)
Recuperare chirie intre societati com. ContSters56278 ContSters56278 O societate are incheiat cu o alta un contract de inchiriere pe 5 luni a unui imobil cu plata in 3 transe a chiriei.Contractul a expirat la 31.12.2008 fara sa ... (vezi toată discuția)