avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare chirie intre societati com.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare chirie intre societati com.

O societate are incheiat cu o alta un contract de inchiriere pe 5 luni a unui imobil cu plata in 3 transe a chiriei.Contractul a expirat la 31.12.2008 fara sa se faca plata chiriei.
Am respectat procedura concilierii, s-au prezentat si au promis sa plateasca dar atat a ramas promisiune!
Care ar trebui sa fie obiectul unei actiuni ? Sa cerem evacuarea chiriasului (chiriasul a plecat de acolo deja) si plata chiriei ? .De asemenea chiriasul a distrus sistemul de incalzire lasandu-l sa inghete ...cum recuperez si aceasta paguba? Chiria depaseste 5000 de euro iar unul dintre asociatii firmei respective mai are o SC in faliment in care este unic asociat.
Cel mai recent răspuns: lucm50 , utilizator 16:42, 21 Ianuarie 2009
daca vreti doar recuperarea chiriei, aveti contract si factura acceptata incercati pe calea somatiei de plata. In ipoteza expusa de dvs. calea procedurala ar fi o actiune in pretentii clasica cu respectarea disp, art 720 indice 1 Cod. Proc. Civ. Aceasta presupune insa costuri mai mari si un timp indelungat. Daca prefigurati o teapa si sunt indeplinite conditiile cuantumului creantei puteti opta si pentru procedura insolventei prevazuta de Legea 85/2006. Sansele de recuperare insa intr-un termen rezonabil sunt insa minime
Daca societatea debitoare deja este in procedura falimentului, puteti sa va inscrieti la masa credala cu aceasta "creanta" recunoscuta.
Posibil sa va recuperati suma de 5000 euro integral sau partial, in functie de celelalte datorii pe care societatea le mai are.
Incercati sa cereti si raspunderea personala a administratorului societatii respective poate reusiti!

Av. Cermak Iuliana
Facturile au fost emise abia in ianuarie pt ca a intervenit o intelegere intre cele 2 parti si au fost trimise prin posta cu confirmare de primire deci nu sunt semnate (acceptate) ca sa putem recurge la somatia de plata.
Precizare :unul dintre asociatii din firma debitoare este asociat unic intr-o firma in faliment deci nu debitorul nostru este in faliment
Indeplinesc conditiile pt procedura falimentului creanta este de 15000 lei.Ce presupune practic aceasta procedura dupa ce depunem cererea la tribunal ?exista taxa de ttimbru la valoare si in acest caz?
pentru valoarea chiriilor restante se poate merge pe somatie de plata dat fiind ca exista un contract intre societati in care exista suma si termenele de plata. Nu conteaza acceptarea sau nu a facturii.
Pentru prejudiciile provocate de chirias se merge in general pe raspundere civila delictuala daca nu exista in contract clauze specifice privind obligatii si penalitati la incetarea contractului.
Deschiderea unei proceduri de insolventa impotriva unei societati care nu are patrimoniu (imobile in special) este pierdere de vreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters82010 ContSters82010 Speta: soc.X da in judecata soc.Y pe O.U.G.119/2007 pentru recuperarea unui debit insa cererea este respinsa pe motiv ca debitul nu a fost acceptat de soc.Y ... (vezi toată discuția)
Proces civil castigat degeaba DAIANA_ DAIANA_ Cand se castiga o somatie de plata, dar debitorul nu achita, si apeland la executor constati ca are sold zero si nici bunuri pe firma, ce faci? Executorul nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume clienti neincasati titirca titirca Buna ziua,problema mea este urmatoarea: serviciul economic din institutia la care lucrez a emis facturi catre anumiti clienti ,clienti care aveau stipulat in ... (vezi toată discuția)